Microsoft Office paketini geri çeker mi?

Sadece Word'ün yasaklanması tüm Office paketinin sonu anlamına gelir mi? MS'e göre evet!

Office'in sonu mu geldi?

Microsoft Word'e gelen satış yasağı haberinin ve patent sahibi Kanadalı firmanın açıklamasının ardından Microsoft Word yasağına karşı yeni bir adım atmıştı.

Windows'un mahkeme kararına uymak için sahip olduğu 60 günlük süre daralıyor. Microsoft'u savunan avukatlar bu kararın ve satışı durdurmanın geçici bile olsa, hem Microsoft'a, hem de kullanıcılara geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini belirtiyor. Söylediklerine göre bu karar yüzünden sadece Word değil, bütün Office paketi, yani Microsoft'un en önemli ürünü aylarca satılamayabilir. Başka bir deyişle Microsoft, eğer Word yasağı kalkmazsa, tüm Office paketini, geçici bir süre için satıştan kaldıracağı sinyallerini veriyor.

Ancak öteki yanda Microsoft'un Word'den XML özelliğini çıkartarak yola rahatça devam edebileceğini iddia edenler var. Bunlar arasında 17 yıl boyunca patent ve marka hakları kanunları konusunda çalışmış olan Barry Negrin de yer alıyor. İşte bu yüzden Microsoft'un Office satışını donduracağına inanmak zor. Ama eğer bu gerçekleşirse de Google Docs ve Open Office 3 gibi alternatiflerin büyük popülerlik kazanacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları