Microsoft otizm programı genişliyor...

Microsoft, pek çok dev şirkete örnek olması gereken uygulamasını genişletiyor!

Microsoft'tan örnek hamle!

Microsoft'un Birleşik Krallık bölümü, otizm veya Asperger sendromu gibi sinir hastalıklarına sahip 10 kişiyi işe alacağını duyurdu. Bu 10 işin tamamı, tam günlü Birleşik Krallık temelli işler olacak. Bu hareket, Microsoft'un Redmond'daki merkezinde uygulanan benzer bir çalışmayı takip ediyor. Bu çalışma ile daha önce de firmaya 11 otizmli çalışan katılmıştı.

Birleşik Krallık programı, Microsoft'un ABD çalışmasını temel aldığı için büyük ihtimalle aynı görüşme sürecine de sahip olacak. Klasik yüz yüze görüşme yerine Microsoft, yeni çalışanlarını çok haftalı bir akademi aracılığı ile seçiyor. Bu akademi, başvuranları sakinleştirirken, yeteneklerini sergilemeleri için imkan yaratıyor.

Microsoft UK CEO'su Michel Van der Bel, Birleşik Krallık ekonomisinin önündeki en büyük problemlerden birinin yetenekli iş gücü eksiği olduğunu söylüyor ve bu problemi, var olan yetenekleri arama açılarını genişletmeleri ile mümkün olduğunu belirtiyor: "Bu durumlara sahip olan kişiler genellikle bilgiyi tutma ve analiz etmenin yanı sıra, derin ve detaylı düşünme yeteneklerine de sahip oluyorlar. Beraber yaratabileceğimiz şeylerin sınırı bulunmuyor."

Okuyucu Yorumları