Microsoft Outings'le Karma Gerçeklik Hamlesi Yaptı

Microsoft yeni yerleri keşfetmeyi hedefleyen karma gerçeklik uygulaması Outings'i sessizce markete sürdü.

Microsoft'tan karma gerçeklik

Microsoft Haziran ayında, Xbox One'daki sanal ve karma gerçekliğe yönelik planlarını askıya almaya kararı aldığını doğrulamıştı. Bu şirketin karma gerçeklik çabalarına büyük bir darbe gibi görünse de; yazılım devi hala Microsoft Store'dan indirilebilen yeni bir uygulama ile karma gerçeklik araçları üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Şirket sessizce, yeni yerler keşfetmeye olanak tanıyan bir karma gerçeklik uygulaması olan Outings'i indirmeye sundu. HoloLens ve Windows Karma Gerçeklik kulaklıkları için optimize edilen uygulama, harita verilerini analiz ederek çok çeşitli yerlerin 3B görselleştirmelerini görüntülemelerine olanak tanıyor.

Mağazadaki Outings tanıtımı şu şekilde:

"Outings, seyahat bloglarından ve diğer kaynaklardan güzel yerler hakkında yüksek kaliteli seyahat hikayeleri aramanıza olanak tanır. Dış mekan maceraları, tarihi yerler, şehir hayatı, çocuk dostu aktiviteler, güzel manzaralar veya saklı cennetler için aradığınız her şey...
Outings sizin için mükemmel yeri bulacaktır."

Uygulamanın Bing Maps'ten veriler sunuyor olması mümkün. Bu uygulama ayrıca Microsoft'un karma gerçeklikteki ilgisinin sürdürdüğünün bir göstergesi. Bu yılın başlarında Microsoft, Everyday Magic ve Evoke Studios'u karma gerçeklik planının bir parçası olarak tek bir şirket haline getirmiş ve yeni uygulama bu yönde bir adım daha atmıştı.

Okuyucu Yorumları