Microsoft öyle bir açıklama yaptı ki...

Microsoft 9 yıl önce onun için "kanser" benzetmesini yapmıştı ama şimdi öyle şeyler söyledi ki...

Microsoft yine şaşırttı!

Linux dünyasında herkes Microsoft'un patronu Steve Ballmer'ın ünlü açıklamasını hatırlar. Ballmer Linux'u Microsoft'un entelektüel birikimini tehdit eden bir "kanser" olduğunu söylemişti. Patronun 2001 yılında yaptığı bu açıklamadan beri köprünün altından çok sular aktı. Firma hala Linux'a sıcak bakmıyor, ama açık kaynak kodlu yazılımlar konusundaki inadını da sürdürmediği çok açık.

2010 yılında da açık kaynak kodu geliştiricilerinin boy hedefi olmak istemeyen Microsoft artık daha yumuşak açıklamalar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Microsoft'tan Jean Paoli "açık kaynak kodunu seviyoruz" dedi. "Artık kendimiz için uzun zamandır açık kaynak kodu ile çalışıyoruz diyebiliriz. Açık kaynak kodunu Linux ile özdeşleştirmek uzun süredir yaptığımız bir hataydı. Artık bu hatayı tekrarlamayacağız".

Microsoft açık kaynağı seviyor!

Microsoft açık kaynağı seviyor!

14 yıllık bir Microsoft çalışanı olan Paoli aynı zamanda XML formatının geliştiricilerinden. Paoli şu anda Microsoft'un bulut bilgi işlem bölümünde çalışıyor ve bulutu oluşturan sistemlerin birlikte çalışabilme standartlarını düzenlemekten sorumlu. Verilerin taşınabilirliği, standart teknolojilerin kullanımı ve sistemlerin müşterinin istediği bulut sistemi üzerinden gerçek hayata geçirilmesi üzerine çalışıyorlar.

Paoli son yaptığı açıklamasında Microsoft'un açık kaynağa bakışını şöyle özetliyor: "Firmaların farklı sistemlerden oluşan bir IT parkının olması çok doğal. Windows, Linux ve IBM bu parkı oluşturan bileşenler. IT departmanının başarısı bu sistemler arasında bağlantı, taşınabilirlik ve beraber çalışabilirlik seviyesinin yükseltilmesine bağlı. Müşteriler bizden bunu istiyorlar ve biz de Microsoft olarak bunu en iyi şekilde gerçekleştirmeye niyetliyiz."

Not: Microsoft'un açık kaynak kodu konusundaki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi http://www.microsoft.com/opensource/ adresinden alınabilir.

Okuyucu Yorumları