Microsoft, Paint'i Kaldırmaktan Vazgeçmiş Olabilir

Windows kullanıcılarının bırakmak istemediği Microsoft Paint, görünüşe bakılırsa uzun bir süre daha yaşayacak!

Paint henüz ölmedi!

Microsoft'un Paint uygulaması için son birkaç yıl, uygulamanın sürdürülüp sürdürülmeyeceğine dair soru işaretleriyle geçti. Microsoft, uygulamayı geliştirmeyi durduracağını açıklamış olsa da bu durum internet üzerinde olumsuz tepkiler ile karşılanmıştı. Görünüşe göre, sevilen uygulamanın ömrü düşünülenden biraz daha uzun olacak.

İki yıl önce Microsoft tarafından "kullanımdan kaldırıldı" ifadesi ile işaretlenen uygulamanın, yerini Paint 3D'ye bırakması planlanıyordu. Microsoft'un planı, gelecek Microsoft 10 sürümlerinde Paint'i varsayılan olarak yüklü gelen uygulamaların arasından çıkararak kullanıcıları Paint 3D kullanmaya yönlendirmekti. Paint'in yeni versiyonu, Microsoft Store üzerinden indirilmeye açık durumda.

Twitter kullanıcısı Aggiornamenti Lumia, gönderisinde Windows 10'un son Insider yapısında Paint'in çalıştırılması ile uygulamanın kullanımdan kaldırılacağını belirten uyarının artık gösterilmediğini belirtti.

Bu durum, Windows'un Paint'i sonraki Windows versiyonlarından kaldırmayacağını garantilemese de 33 yaşındaki programın yaşamaya devam edeceğine dair bir umut oluşturuyor. MSPowerUser'ın yorumuna göre, Microsoft kullanıcılarının yazılımlarını nasıl kullandığını sürekli olarak takip eden bir şirket. Eğer şirket kullanıcılarının Paint programını kullanmaya devam ederek Paint 3D'ye geçiş yapmadığını görmeye devam ederse, Paint'in ömrü daha da uzayabilir.

Okuyucu Yorumları