Microsoft PC oyunlarını çok önemsiyor...

Microsoft, PC oyunlarının hem Windows hem de Xbox için önemini vurguladı...

Microsoft için PC oyunları önemli

Microsoft'tan Phil Spencer, PC oyuncularının şirkete ve Xbox konsolunun geleceğine ve genel olarak oyun dünyasına ilişkin hayati öneme sahip olduğunu vurgularken, ayrıca oyuncular için Microsoft Mağazası deneyiminin nasıl yenileneceği hakkında öncelikli olarak konuştu.

Microsoft'ta oyun yönetici başkan yardımcısı olan Spencer PC Gamer ile yaptığı röportajda, firmanın "ilk önceliğinin, PC'deki geçmiş zorluklardan tüm öğrenimlerimizi içeren, oyunlar için yeni bir Mağaza deneyimi sunmak olduğunu" söyledi.

Ayrıca Spencer, Microsoft'un bilgisayar oyunu yolculuğunda "bazı hatalar yaptığını" kabul etti ve bu yıl E3'te - ve 2019 boyunca - Microsoft'un yalnızca Microsoft Mağazası'ndaki oyunları değil genel olarak Windows oyunlarında nasıl bir ilerleme ve sunuma hazır olduğunun gösterileceğini söyledi.

Daha önce de konuşulduğu gibi, Xbox One oyunlarına yerel destek, geliştiricilerin konsol başlıklarını PC'ye almasını çok daha kolay ve hızlı hale getirecektir. Ve belki de tüm bunlar PC ve Xbox'ta yalnızca tek bir mağazaya gitmeye doğru ilerlemenin ve gelecekte bilgisayardaki bu gelişmiş oyun deneyiminin bir göstergesi olabilir.

Elbette bunların tahmin olduğunu unutmamak gerekiyor, ancak açık olan şey şu ki Spencer, PC oyunlarının önemini vurgulamakta oldukça hevesli görünüyordu.

Ayrıca görüşmede, PC oyuncularının Microsoft'un verdiği kararların merkezinde bulundukları iki ayrı durumdan da bahsedilmekteydi.

PC Gamer ayrıca Spencer'a gelecekteki Xbox Games Studios oyunlarının Steam gibi, Microsoft Mağazası dışındaki diğer dijital dağıtım platformlarında yayınlanıp yayınlanmayacağını sordu.

Microsoft'un oyun başkan yardımcısı, bunun iyi bir soru olduğunu ve şirketin düşünmek için çok fazla zaman harcadığı bir şey olduğunu söylemekle yetindi. Yönetici, "yakında planlarımız hakkında daha fazla detay paylaşabiliriz" diye ekledi.

Okuyucu Yorumları