Microsoft, Qualcomm ve Bağlı PC'leri Anlattı

Microsoft'a göre ACPC'ler, yani her zaman bağlı bilgisayarlar, Qualcomm'un Snapdragon'u ile sınırlı kalmayacak!

Microsoft'un büyük ACPC planı

Qualcomm Snapdragon 835'ten gücünü alan dizüstü bilgisayarlar, performans/fiyat oranı bakımından kötü bir ön izlenim bıraktı. Bu yüzden Microsoft konu ile ilgili en son yaptığı açıklamada Qualcomm'lu "Always Connected PC'lerin (ACPC)" sadece ilk adım olduğunu söyledi. "Bize göre ACPC demek, Qualcomm demek değil," diyen Microsoft Windows genel müdürü Erin Chapple "Ekosistemde tercih etme olanakları olması gerektiğine inanıyoruz ve partnerlerimizle birlikte bunun için çalışıyoruz." yorumunu yaptı.

Tabii ki bu yorum Microsoft'un ACPC alanında Qualcomm'dan uzaklaşacağı anlamına gelmiyor. Hatta Chapple'ın kendisi yakın gelecekte Qualcomm'dan gücünü alan birkaç ACPC'nin piyasaya sürüleceğini söyledi. Ancak Microsoft'a göre ACPC, Windows 10'lu bir ARM bilgisayar anlamına gelmiyor. ACPC kelime anlamı olarak LTE veya gelecekte 5G bağlantıya sahip, internete bağlı uygulamalarda uyku moduna girse bile ilerleme kaybetmeyen bilgisayarlar anlamına geliyor.

Kısacası ACPC için tablet, dizüstü ve akıllı telefon melezi bir cihaz diyebiliriz.

Chappel, gelecek ACPC'lerin fiyat/performans olarak daha iyi olacağının altını çiziyor, ayrıca şu an kullanımda olan cihazlarında yeni Windows 10 sürümleri ile çok daha verimli çalışacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları