Microsoft - Samsung "aşkı" büyüyor!

Microsoft ve Samsung arasında başlayan ilginç ilişki, bu adımla yeni bir boyuta taşınıyor!

Microsoft, Samsung'u sevdi!

Samsung, MWC'de Galaxy S6 ve S6 Edge'in tanıtımını yaparken, telefonların Microsoft uygulama paketleri ile beraber sunulacağını da açıkladı. Ve şimdi bu ilişki, farklı bir boyuta taşınıyor; Samsung'un kurumlar için güvenlik süiti olan Knox ile desteklenen Office 365 de bu pakete eklenmiş durumda.

Knox, mobil cihazlar üzerindeki firma verilerini koruma özelliği taşıyan donanım ve yazılımlar içerek özel bir "güvenli Android bölümü." Samsung'un Knox program lideri Dr Injong Rhee, yaptığı açıklama Microsoft ile büyük bir anlaşmaları olduğunu ve bu anlaşmanın önümüzdeki günlerde açıklanacağını söylerken, Microsoft OneDrive, OneNote ve Office 365'in Knox Workspace ile beraber sunulacağını söyledi. Microsoft için bu durum, mobil marketin büyük bir kısmını elinde tutan Android bölgesine ürün ve hizmetlerini yerleştirmenin yeni bir yolu olarak gözükmekte.

Windows Phone'un, mobil ürün marketinde sahip olduğu payı artırmak için çok uğraşması gerektiğinin bir sır olmadığı düşünülürse, Microsoft'un elinde bulunan en iyi seçeneğin, hizmetlerini diğer platformlara da sunmak olduğu söylenebilir. Samsung ile yapılan bu anlaşma sonucunda, Knox platformunu kullanan pek çok kuruma Office 365 seti sunulmuş olacak...

Okuyucu Yorumları