Microsoft satın aldı ama o da yararlanacak!

Microsoft'ta pişer, Facebook'a da düşer... İşte Facebook'a çıkması muhtemel "büyük ikramiye"...

Facebook'a MS kıyağı (mı?)

Microsoft'un Skype'ı 8.5 milyar dolara satın almasından sonra CEO Steve Ballmer, Skype'ı Outlook e-posta, Xbox ve Kinect gibi sistemlere entegre edeceklerini söylemişti. Ancak Gabriel Consulting Group'tan Dan Olds durumun çok daha farklı olabileceği görüşünde.

Olds'a göre Microsoft, Skype'ı kendi bünyesinin de dışına çıkaracak ve Facebook'la zaten var olan küçük ortaklığı aracılığıyla sosyal paylaşım sitesinin de Skype'tan yararlanmasına izin verecek. Bu şekilde Google için büyük bir tehdit oluşturacak ikiliden Facebook da, Skype'a çok büyük paralar dökmeden ondan yararlanmış olacak.

"Microsoft başkalarının yararlanmasındansa Facebook'un Skype'tan yararlanmasını tercih eder. Microsoft, Facebook'a bir ortak gibi davranıp böyle bir teklif yapsa beni şaşırtmaz... Google'a beraber saldırmaları daha iyi olur. Facebook da böyle bir anlaşma sağlayabilirse kendisi için çok yararlı olur. Skype'ı herhangi bir para vermeden ya da yönetmek zorunda kalmadan sitesinde kullanabilir. Bu da kullanıcıların sitede biraz daha kalmaları için oldukça yararlı olur."

Okuyucu Yorumları