Microsoft Security Essentials ve Windows...

Win 7, Vista ve XP: 1.5 milyon kez indirilen Security Essentials hangi Windows'ta daha etkili?

Bedava antivirüs ve Windows!

Makale: Security Essentials mercek altında
Haber: Microsoft Security Essentials etkili mi?

Microsoft'un ücretsiz anti-virüs yazılımı Security Essentials bir hafta içerisinde 1.5 milyon bilgisayara kuruldu.

Basit anti-virüs koruması sağlayan yazılım, bir anti-virüs yazılımına ek masraf yapmak istemeyen kullanıcıların güvenliğini sağlamaya yönelik. Bununla birlikte Çin ve Hindistan gibi yüksek riskli ülkelerdeki salgınları önlemeyi de amaçlıyor.

Microsoft'a göre Security Essentials indirilmeye sunulmasından sadece bir hafta sonra 1.5 milyonu aşkın kullanıcı tarafından indirildi. Bu ücretsiz yazılım Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7'de de büyük popülarite kazandı. Henüz son kullanıcıya perakende satışı başlamayan Windows 7, okullar ve iş yerleri tarafından kullanılmaya başlandı. Microsoft'un açıkladığı rakamlara göre Security Essentials kurulu bilgisayarların yüzde 44'ünde Windows 7, yüzde 33'ünde Windows XP ve yüzde 23'ünde ise Vista kurulu.

Windows XP şu an Security Essentials'ın kurulu olduğu en popüler platform olmasa da en çok işe yaradığı işletim sistemi. Microsoft, Windows XP kurulu 500.000 bilgisayarda sadece bir haftada 4 milyon zararlı yazılımın tespit edildiğini belirtiyor. Zararlı yazılımların yüzde 32'si Vista, yüzde 16'sı ise Windows 7 kurulu sistemlerde tespit edildi.

Amerika, Çin ve Brezilya'da farklı tehlikeler

Amerika, Çin ve Brezilya'da farklı tehlikeler
Ülkerlere göre zararlı türleri değişiyor

Amerika, Çin ve Brezilya en çok zararlı yazılım tespit edilen ülkeler oldu. Zararlıların dörtte birinden fazlası Amerika'da çıktı.

Oranlar gibi tehlikelerin türü de ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Amerika'da en çok trojan'e rastlanırken, Çin'de istenmeyen yazılımlar ve Conficker gibi solucanlar çoğunlukta. Solucan konusunda birincilik Conficker ve Taterf gibi örneklerle Brezilya'nın. Çin'deki açıkların büyük bir bölümünün sebebinin, en son güvenlik güncellemelerinin kurulu olmamasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Security Essentials 19 ülkede mevcut ve Microsoft'un ücretsiz ürünü, anti-virüs satıcılarını daha fazla özellik sunmaya zorluyor. SE'nin özellikle de AVG'nin ücretsiz anti-virüsü olan AVG Free ile kafa kafaya rekabet ettiği aktarılıyor. AVG'nin 85 milyonun üzerinde kullanıcısı mevcut.

Makale: Microsoft Security Essentials mercek altında
Haber: Microsoft Security Essentials etkili mi?

Okuyucu Yorumları