Microsoft Shared Computer Toolkit Sürüm 1.0

Microsoft, orijinal Windows XP yazılımının yüklü olduğu, paylaşılan bilgisayarları en iyi duruma getirmeye yönelik çözümü Microsoft Shared Computer Toolkit sürüm 1.0’ın hazır olduğunu duyurdu.

Microsoft Shared Computer Toolkit Sürüm 1.0

Microsoft Shared Computer Toolkit, okullardaki bilgisayar laboratuvarlarında, kütüphanelerde, Internet kafelerde ya da diğer ortak kullanımın olduğu mekânlarda paylaşılan bilgisayarlarla çalışan kullanıcıların ücretsiz olarak yüklemeleri için sunuluyor ve hiçbir sunucu altyapısı gerektirmiyor.

Kullanıcıların, paylaşılan bilgisayarları yapılandırma, güvenlik tehditlerine karşı koruma ihtiyaçlarını karşılayan çözüm, aynı zamanda orijinal Windows XP kullanımına destek veriyor. Özellikle kısıtlı BT eğitimi almış kişiler için tasarlanmış olan araç paketi, kullanıcıların sistem ayarlarını değiştirmelerini, hassas veriye erişmelerini ya da yetki verilmemiş yazılım çalıştırmalarını kısıtlayan bir yapıya sahip. Microsoft Shared Computer Toolkit ayrıca bilgisayarın yeniden her başlatılışında, sabit diske yapılan değişiklikleri temizleyerek, paylaşılan bilgisayarları virüslere ve casus yazılımlara karşı savunan ve masaüstünü sadeleştirerek ve kullanıcı gizliliğini korumaya yardım ederek son kullanıcı deneyimini artıran yeni özellikleri içeriyor.

Microsoft, araç paketiyle yöneticilerin paylaşılan bilgisayarlarla ilgili sorunları çözmek için daha az zaman ve kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için daha fazla zaman harcamalarına yardım etmeyi amaçlıyor. Windows XP müşterileri, araç paketini http://www.microsoft.com/sharedaccess adresindeki Microsoft Yükleme Merkezi’nden ücretsiz olarak indirebiliyor.

Okuyucu Yorumları