Microsoft SQL Server R2 geldi

Dünya ile aynı anda Türkiye'de: Microsoft SQL Server R2 geldi! İşte lansmandan detaylar...

Microsoft SQL Server R2 geldi

Kurumsal bilgi platformlarını geliştirmek isteyen kurumlara zengin araçlar ve performanslı bir veri yönetimi ortamı sağlayan Microsoft SQL Server 2008 R2'nin dünya lansmanı gerçekleştirildi.

Microsoft'un yenilikçi veritabanı yazılımının bu son sürümünde self servis yönetim özellikleri ve iş zekası araçlarının yanı sıra masaüstünden, veri merkezlerine ve Bulut Bilişim platformlarına uzanan entegrasyon yetenekleriyle de kurumlara günümüzün en gelişmiş bilgi platformu teknolojilerini sunuyor .

Verimliliğe odaklı yazılım teknolojileriyle kurumlara gerçek potansiyellerini ortaya koyma olanağı veren Microsoft, kurumsal bilgi platformlarına hayat veren SQL Server 2008 R2'nin dünya lansmanını gerçekleştirdi. Günümüzün en gelişmiş veritabanı teknolojilerini bünyesinde bulunduran Microsoft SQL Server 2008 R2, kurumlara bilginin yönetimi, erişimi ve sunumu için zengin araçlar sunuyor. Ürün self servis yönetim ve iş zekası araçlarının yanı sıra Bulut platformlarıyla entegre olabilen ölçeklenebilir mimarisiyle de büyümeye odaklı şirketlerin gözdesi olmaya hazırlanıyor.

Microsoft SQL Server 2008 R2 piyasayla buluşmadan önce test sürümünü 300 binden fazla kullanıcı internetten indirdi. Microsoft müşterilerinin büyük ilgi gösterdiği yeni sürüm Mayıs 2010 itibarıyla iş ortakları kanalı üzerinden pazarla buluşacak.

SQL Server 2008 R2 ne vaat ediyor?

SQL Server 2008 R2 ne vaat ediyor?

Dünya üzerinde 2 bini aşkın sayıda bağımsız yazılımevi,Microsoft SQL Server 2008 R2 ile kendi çözümlerini geliştirme hazırlığı yapıyor. Bankacılıkta Temenos, üretimde PTC, perakendecilikte RedPrairie ve telekomünikasyonda Convergys gibi küresel ölçekte iş yapan yazılımevlerinin geliştirdikleri kritik iş uygulamaları için tercih ettiği Microsoft SQL Server 2008 R2, SAP, Kronos ve Epicor Software gibi dünyanın önde gelen iş çözümleri üreticileri tarafından da destekleniyor.

Microsoft'un çarpıcı yenilikler eklediği Microsoft SQL Server 2008 R2, kullanıcılara rahatlıkla yönetebilecekleri ve yüksek verim elde edebilecekleri bir iş zekası platformu sunuyor. Ayrıca bu yeni sürüm de iş ihtiyaçları doğrultusunda müthiş ölçeklenebilirliği ve BT operasyonlarında sağladığı kolaylıklarla veri merkezlerinin en sevdiği yazılımlardan biri olmaya aday görünüyor.

Bulut Bilişim platformlarının yaygınlaşmasıyla kurumsal bilgi platformlarının internet servisleriyle olan entegrasyonu da Microsoft SQL Server 2008 R2'nin en çok konuşulan özellikleri arasında yer alacak.

Kullanıcıya özel iş zekası hizmetleri
Kurumsal bilginin analizi ve raporlamasıyla uğraşan beyaz yakalılar şimdi Microsoft SQL Server 2008 R2'nin sunduğu avantajlardan son derece memnun kalacak. Kullanıcılar kendi PC'lerinde, veri merkezinde veya bulut ortamındaki kurumsal bilgiyi bir değere dönüştürme konusunda daha esnek olabilecek. SQL Server 2008 R2 self servis iş zekası yetkinliği ile profesyonel veritabanı kullanıcıları ile son kullanıcılar arasındaki mesafeyi ortadan kaldırıyor.
Microsoft Excel 2010 ve Microsoft SharePoint Server 2010, bu yeni sürümün sunduğu avantajları kurum genelinde yaygınlaştırırken, kullanıcılar yeni PowerPivot iş zekası teknolojisi ile geniş veri setlerinden ürettikleri anlamlı bilgi kümesini istedikleri ortama veya rapora taşıyabiliyor, kendi iş zekası çözümlerini kolaylıkla hayata geçirebiliyorlar.

Ölçeklenebilirlik ve BT verimliliğine doping

Ölçeklenebilirlik ve BT verimliliğine doping

Güvenli ve kolay yönetimi ile veri merkezlerine yüksek verimlilik sunan Microsoft SQL Server 2008 R2, kesintisiz ve yüksek performanslı iş uygulamalarının yoğunlukta olduğu bilgi işlem ortamları için tasarlandı. Endüstri standartlarına sahip en gelişmiş donanımlar üzerinde yapılan son testlerde SQL Server 2008 R2 yüksek başarı oranıyla dikkat çekiyor.

Kurumlar artık Windows Server 2008 R2 üzerinde çalışan SQL Server 2008 R2 Datacenter sürümü ile 256 adet mantıksal işlemciye kadar genişleyebilen sistemlerde Hyper-V sanallaştırması ve Live Migration teknolojilerini kullanarak kendi sanal veri merkezlerini oluşturabilecekler. Her iki sürüm Microsoft müşterilerine kesintisiz çalışma, sanallaştırma ve konsolidasyon hedeflerine uygun olarak özel Bulut altyapılarına geçme fırsatı sunuyor.

Küresel ölçekte birçok kuruluş Microsoft SQL Server 2008 R2'nin sunduğu bu yeni olanakları kritik iş uygulamaları için değerlendirmeyi planlıyor. Örneğin, 100 civarında SQL Server sunucusuna sahip olan ve bu sunucular üzerinde veriambarı, OLTP ve görüntüleme sistemleri kullanan PREMIER Bankcard LLC, 40 terabyte'lık kurumsal verisini şimdi SQL Server 2008 R2 üzerine taşıma hazırlığında. İşin doğası gereği 7 gün 24 saat hizmet veren PREMIER veritabanları milisaniyelik gecikmelere karşı hassas iş uygulamalarını destekliyor. Şirket yöneticileri bu geçiş kararında donanım hatalarından kaynaklanabilecek sorunlar karşısında Microsoft SQL Server 2008 R2'nin sunduğu yüksek performans ve güvenlik avantajlarının önemli bir rol oynadığını söyledi.

Hedef, işlem yoğunluklu uygulamalar

Hedef, işlem yoğunluklu uygulamalar

Microsoft kurumsal bilgi platformu Microsoft SQL Server 2008 R2 iki önemli bileşeni ile klasik ilişkisel veritabanı işlevlerinin çok ötesinde yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. SQL Server 2008 R2 Master Data Services farklı işletim platformlarında ve ortamlarında saklanan kurumsal bilgiler arasında tutarlılığı garantilerken, SQL Server 2008 R2 StreamInsight ise veri hareketi yani işlem yoğunluklu uygulamalar için yüksek ölçekleme sunuyor. Böylece Microsoft SQL Server 2008 R2, RFID sistemlerden, çeşitli algılayıcılardan veya finans işlemleri gibi sürekli veri işleyen uygulamalardan kaynaklanan veri akışını (datastreaming) gerçek zamanlı kullanma olanağı sunuyor.

SQL Server StreamInsight teknolojisi, kurumunuzun birikmiş ve yoğun veri madenciliği verilerini anında değerlendiren uygulamalara destek veriyor. Master Data Services ise kurum genelinde dağıtık sistemlerde bulunan kritik verilere standart bir görünüm sağlarken veri kaynaklarının merkezi yönetimini önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Microsoft tarafından hazırlıkları yapılan SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse'un gündeme gelmesiyle birlikte kullanıcılar, onlarca terabyte'lık veriambarlarını yüzlerce terabyte boyutlarında genişletme imkanı bulabilecekler. SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse, çeşitli üreticilerin sunduğu donanımlar üzerinde çeşitli ihtiyaçlara göre önceden yapılandırılmış ayarlarla müşteriye sunulacak.

Veri merkezleri ile bulut platformlarının entegrasyonu
Microsoft'un Bulut Bilişim platformlarına yönelik yatırımları paralelinde SQL Server 2008 R2'de sunduğu entegrasyon becerileriyle önemli bir aşamayı temsil ediyor. Bulut servisleri yaratmak için uygulama geliştirenlere zengin araçlar sunan Microsoft SQL Azure ile birlikte SQL Server'ın kapsama alanı da genişledi.

Azure'un uyumlu programlama modeli, SQL Server ile ortak yetkinlikleri ve araçları, kesintisiz çalışma, self servis yönetim özellikleri ve ölçeklenme avantajları ile SQL Server 2008 R2, Bulut platformları üzerinde yeni iş modelleri oluşturmayı hedefleyen girişimcilere de yeni iş fırsatları yaratıyor.
Microsoft'un kısa bir süre önce ön gösterimini gerçekleştirdiği ve Dallas kod adını taşıyan yeni web servisi, müşterilerin, Pitney Bowes, NASA ve Associated Press Online gibi şirketlerin oluşturduğu zengin veri setlerine erişimini kolaylaştırdı. Excel'in PowerPivot özelliği ile kullanıcılar özel veya kamuya açık bu tür zengin ve geniş veri setleri üzerinden iş hedeflerine uygun derinlemesine analizler yapabiliyor. SQL Server 2008 R2 ise bilginin kurum genelinde yönetimi, erişimi ve sunumu için buna benzer çok sayıda iş zekası teknolojisi sunuyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları