Microsoft, Surface Platformunu da Öldürecek mi?

Microsoft, Groove'dan sonra Surface platformunu da mı kapatıyor?

Microsoft, Surface'i öldürecek mi?

Henüz birkaç gün önce Groove Music hizmetini artık sürdürmeyeceğini ve 31 Aralık 2017 tarihiden itibaren müşterilerini Spotify'a yönlendireceğini açıklayan Microsoft, arka bahçesini adeta mezarlığa çevirdi desek yeridir. Burada yatanlar arasında son dönem n en popülerleri Microsoft Band ve Lumia ailesi. Kısa zaman içinde bunlara Groove da katılıyor. Peki, Microsoft'un ve dolayısı ile işin başındaki Satya Nadella'nın bir sonraki hamlesi ne olacak? Surface mi?

Microsoft'un iş ortaklarından gelen bilgilere göre Microsoft, Surface platformunu da tarihin tozlu sayfalarına gömebilir. Bunun sebebi olarak ise, Microsoft'un para kazanamadığı donanım işlerini bir çırpıda kapattığı gösteriliyor. Öte yandan Microsoft'un yazılım, bulut ve özellikle Office ile Windows'tan çok para kazanması da önemli bir güç kaynağı. Levono'dan COO Gianfranco Lanci bu konuyla ilgili olarak, "Microsoft, cihazlarda çok para kaybediyor, açıkçası neden para kaybetmeye devam ettiklerini anlamak zor," derken, Microsoft'un 2019'dan önce Surface cihazlarının üretimini sonlandıracağını düşündüğünü de iletiyor.

Farklı grup yöneticilerinden de gelen raporlar benzer tabloyu ortaya koyuyor, ancak her ne kadar Microsoft kayıp yaşadığı üretim hatlarını kesmekten çekinmese de, Surface hattını bir yıl içinde kapatacağı ihtimali şimdilik uzak gibi. Zira son bir yılda ürünlerini piyasaya sürme konusunda başarısını ikiye katlayan Surface, şu an Microsoft için milyarlarca dolarlık gelir kaynağı. Üstelik Surface serisi, Xbox ve Windows ile birlikte şu an şirketin en çok tanınan markalarından biri haline geldi. O nedenle Microsoft için Surface serisini öldürmek şimdilik pek iyi bir hamle olmayacağı gibi, akıl karı gibi de durmuyor.

Ha, Nadella daha önce de cesur adımlar attı. Her şeye rağmen Surface platformunu sonlandırırsa, bu elbette müşteriler için sürpriz olur.

Okuyucu Yorumları