Microsoft Surface resmen tanıtıldı

Microsoft, merakla beklenen "büyük duyuruyu" yaptı ve işte bu cihazı resmen tanıttı!

MS bombayı patlattı

Söylentiler doğru çıktı ve Microsoft, yeni tableti Microsoft Surface'i resmen tanıttı.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer tarafından tanıtılan Microsoft Nvidia tarafından üretlilen ARM tabanlı işlemciye sahip Surface, 10.6 inç ekrana sahip. 9mm kalınlığındaki cihaz yaklaşık 680 gram ağırlığında. Magnezyum kasaya sahip ilk tablet olduğu söylenen Surface, ayakta durabiliyor. Microsoft, tablete için kılıf olarak kullanılabilen bir klavye de piyasaya sürecek. Cihazın Pro sürümü, Intel tabanlı işlemciye sahip olacak.

Intel tabanlı Surface, Windows 8 Pro ile çalışıyor. Bu model biraz daha kalın ve ağır, aynı zamanda daha büyük bir pile sahip. Cihazın ARM sürümü 32GB ve 64GB'lik seçeneklere sahipken, Windows 8 Pro'lu cihaz 64GB ve 128GB seçenekleriyle piyasaya sürülecek.

Peki Microsoft Surface ne zaman piyasaya sürülecek? Cevabı ve fazlası haberimizin ikinci sayfasında.

Surface'in çıkış tarihi, daha fazla fotoğraf

Surface'in çıkış tarihi, daha fazla fotoğraf

Microsoft, Surface'in Windows RT sürümünün "Windows 8 herkese sunulmasıyla" piyasaya sürüleceğini söylüyor. Cihazın Windows 8 Pro modeli ise 90 gün sonra satışa sunulacak. Fiyat bilgisi şimdilik verilmiyor, ancak Microsoft, cihazın fiyatının ARM tabletlerle ve Intel Ultrabook sınıfı PC'lerle kıyaslanabilir seviyede olacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları