Microsoft'ta geçen üç ay...

Yazılım dünyasının dev ismi, Microsoft'ta geçirdiği 3 ay hakkında öyle şeyler söyledi ki...

Microsoft'ta geçen üç ay...

Valve'ın kurucularından Gabe Newell geçtiğimiz yıl boyunca, özellikle Windows 8 için "büyük bir hayal kırıklığı" diyerek, Microsoft'u pek çok kez eleştirmişti. Ancak görünene göre, kendisinin eski işverenine, en azından eski çalışma arkadaşlarına, halen büyük bir saygısı var.

Newell, Code.org tarafından sağlanan ve öğrenciler ile yapılan bir Google Hangouts röportajı sırasında, Microsoft'ta çalışırken öğrendiklerinin, Harvard'ta lisans eğitimi gördüğü süre boyunca öğrendiklerinden çok fazla olduğunu söyledi. Kendisini, şu anki işine en iyi hazırlayan tecrübesinin ne olduğu konusundaki soruya, Microsoft'ta çalışmaya başlamasına dair bir hikaye ile cevap verdi:

"Benim için en değerli ve eğitici tecrübe, geleneksel olmayan biriydi. Üniversiteye gidiyordum ve kardeşimi ziyaret etmiştim. Kendisi, Washington Gölü'nün doğu yakasındaki en büyük üçüncü şirkette, Microsoft'ta çalışıyordu. Ben onu ziyaret ederken, onun sürekli çalışması gerekiyordu. Yani, kardeşimin bana etrafı gezdirmesi ve Space Needle'ı göstermesi yerine, ben işyerinde onun yanında, boş boş takılıyordum. Şu anda başkan olan Steve Ballmer, dikkat dağıttığım için bana sinirlendi ve 'Eğer tüm zamanını burada takılarak geçireceksen, en azından işe yarar bir şeyler yap' dedi. O üç ay boyunca Tom Corbett, Neil Konzen ve Steve Wood gibi kişiler ile beraber çalıştım ve muhtemelen hayatımın en yoğun ve değerli eğitim tecrübesini kazandım. Bana, nasıl profesyonel bir yazılım geliştiricisi olunacağını gösterdiler ve böylelikle, tahmin edebileceğiniz gibi, inanılmaz büyüklükte ve önemde bir tecrübe kazanmış oldum."

Newell, tecrübesinin tekrar edilebilmesinin zor olduğunu söylüyor ancak, iş olarak yapmak istediğiniz şeyi gerçekten yapmanın, öğrenmek için en iyi yol olduğunu da belirtmeyi unutmuyor. Newell'in düşüncesine göre en önemli tecrübe, işini "gerçekten ama gerçekten iyi" yapan kişilerin altında çalışmak.

Newell, konuşmasının sonunda, Harvard'ı kötü göstermek istemediğini ancak "Microsoft'ta geçirdiği üç ay içerisinde, Harvard'taki yıllarından daha fazla şey öğrendiğini" söyledi.

Bu tecrübesinin ardından Newell, Harvard'tan ayrılarak Microsoft'ta Windows üzerinde 13 yıl çalıştı. Bu 13 yılın ardından ise en bilinen markaları Half-Life oyunu ve Steam dijital dağıtım hizmeti olan Valve'ı kurdu. Valve, yakın zamanda Microsoft'un Xbox One konsolunun karşısına kendi Steam Machine konsolları ile çıkmayı planlıyor. Bu konsollarda, Newell'in bir zamanlar geliştirilmesine yardım ettiği Windows yerine, Valve'ın Linux türevi olan SteamOS işletim sistemi kullanılıyor...

Okuyucu Yorumları