Microsoft Tahiti Beta'yı deniyor

Microsoft'un yeni projesinde 15 kişi aynı anda Ofis doküman ve uygulamalarını çalıştırabilecek

Tahiti Beta Deneniyor

Microsoft, "Tahiti" kod adını verdiği yeni sisteminin beta testlerine başladı. Tahiti, 15 kişinin aynı anda herhangi bir Ofis uygulamasının bu programlardaki simgelere tıklamak yoluyla paylaşabilmesine olanak sağlıyor.

Groove, SharePoint, Office Communicator, Windows Meeting Space ve Live Meeting gibi çoklu çalışma ortamlarına destek olan yeni sistemde masaüstüne, bir Ofis programına veya araç çubuğuna gelen "Work with me" (benimle çalış) simgesi ekleniyor.

Yapılan değişiklikler anlık olarak her kullanıcı ekranında görülebiliyor ve değiştirilen kısımda değişikliği yapanın ismi de beliriyor. Henüz Excel ve Powerpoint için bu sistem geçerli değil. Ancak kullanıcılar diğer bağlı kullanıcıların fare hareketlerini gözlemleme şansına sahipler.

Google Docs & Spreadsheets uygulamalarını hatırlatan bu yeni testlerde sesli iletişimin henüz desteklenmediği şeklinde bir açık kapı bırakılıyor. Bu yazıyı dikkate alarak ilerleyen günlerde Tahiti üzerinde sesli iletişimin de yapılabileceğini yorumlamak mümkün.

Proje hakkında detaylı bilgi edinmek için Codename Tahiti sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları