Microsoft'tan 3 lansman bir arada

Microsoft Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 tanıtıldı.

Microsoft 3'ledi

Microsoft Türkiye, dünyanın en gelişmiş sunucu işletim sistemi Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008'in lansmanını İstanbul'da gerçekleştirdi.

Microsoft Türkiye, sunucu işletim sistemi Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008'i ortak bir lansman ile tanıttı. Sunucu ürün ailesi ve yazılım geliştirme araçları lansmanı "Kahramanlar Aramızda" teması ile 12 Mart 2008'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Microsoft International Başkan Yardımcısı ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Ali Faramawy ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan katıldı.

Etkinlikte, yeni platformun, Microsoft'un daha fazla verimlilik, hız, basitlik ve kullanışlılık üzerine inşa edilmiş dinamik bilişim anlayışının doğrudan bir yansıması olduğu vurgulandı ve lansmanın bilişimin yol haritasını nasıl etkileyeceği açıklandı.

Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio, güvenli, daha dayanıklı ve esnek bir platform sunuyor. Yeni sunucu, yazılım geliştiricisi ve bilgi tabanından oluşan bu platform uygulamaları kolayca kurulabilir ve yönetilebilir hale geliyor.

Windows Server 2008 özellikle çalışma ağı kullanımı, ileri güvenlik özellikleri, uzak uygulamalara erişim, merkezi sunucu yönetimi, performans ve dayanıklılık izleme araçları, geliştirme ve dosya sistemi konularına öncelik vererek, işletmelere verimlilik artışı sağlamayı amaçlıyor. Windows Server 2008'in içinde kurulu olarak gelen Hyper-V Sanallaştırma teknolojisi ile işletmelerin sistem değişiklikleri fiziksel ortamdan soyutlanıyor ve "sanal bir platform" yaratılıyor.

Sistemin bir parçası olan Visual Studio 2008, yazılımcıların birbirleriyle bağlantılı uygulamalar geliştirmesini mümkün kılıyor ve kurumların doğru ve etkin kararlar almalarını sağlamak için gerekli altyapı ve araçları sunuyor.

Lütfi Kırdar'da düzenlenen Türkiye lansmanına, ise, "TeamPlain Web Access" ürününü geliştiren ve geçen yıl Microsoft bünyesine katılan İzmir'li DevBiz firması kurucularından Hakan Eskici katıldı. Bu ürün, program geliştiricilerin her an her yerde uygulama geliştirme projelerine uzaktan erişebilmesini sağlayan web yazılımından oluşuyor. Geliştirilen sistemle herhangi bir bilgisayar üzerinden, merkezdeki sunucuya ulaşılıp, yazılımlar hakkında son durum bilgileri alınabiliyor. Bir program yüklemeye gerek kalmıyor.

Microsoft, üçünü bir arada sunuyor

Microsoft, üçünü bir arada sunuyor
Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Ali Faramawy

Microsoft'un küresel düzeyde bir çok merkezde gerçekleştirdiği yeni platform lansmanlarında ayrıca Microsoft Robotics Studio, IIS 7.0 ve Windows Medya Servislerini kullanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerbildirimleriyle desteklenen RobotTurk adlı insansız uçan robotu geliştiren Türk mühendisler Oğuz Bayrakdar ve Ömer Çelik'in de isimleri ve girşimci projeleri de gündeme geliyor. Bu uçan kurtarma robotu, deprem gibi büyük doğal afetlerde, felaket bölgesinde ulaşılamayan alanlara giderek bölgeden topladığı görüntüleri bir merkeze aktarabiliyor.

Microsoft'un sunucu ürün ailesi ve yazılım geliştirme araçları lansmanını bir konuşmayla açan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan şunları söyledi:

"Üç üründen oluşan platform büyük veya küçük tüm işletmelere gelişmiş ve güçlü bilişim teknolojisi altyapısını kuruyor. Windows Server 2008'in, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 ile birlikte hızlı geliştirme ve güçlü kullanıcı deneyimi, işletmelerin CRM ve ERP gibi
alanlardaki uygulamalarına yüksek verimlilik kazandırıyor. Bu ürünler şirketlerimizin Türkiye için daha fazla değer üretmesine ve ekonomideki verimliliğin artmasına ciddi bir katkı oluşturacaklar. Türkiye'nin bilişimle kalkınmasına büyük destek sağlayacaklar."

Lansmanda konuşan Microsoft International Başkan Yardımcısı ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Ali Faramawy ise şunları söyledi:

"Yeni ürünlerimizin kazandıracağı altyapı sayesinde artacak verimlilik ve rekabet avantajının Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ekonomilerine çok ihtiyaç duydukları bir ivme kazandıracağına inanıyorum."

Microsoft'un Lütfi Kırdar'da gerçekleşen lansmanda Fujitsu Siemens, Intel, HP ve Tradesoft Platin sponsorlar; Bilge Adam, Banksoft, Probil, Netron, Edutime, TT Net, Data Market, Proline ve VeriPark ise Altın Sponsorlar arasında yer aldılar.

Türkiye lansmanını, genç bilişimcilerin de bu heyecana ortak olabilecekleri, akademik dünyaya özel ve bölgesel olarak beş ilde düzenlenecek Üniversiteler Lansman etkinlikleri takip edecek. İller bazından düzenlenecek ve bir üniversite evsahipliğinde, bölgedeki tüm üniversitelerin katılımı ile gerçekleşecek etkinlikler 13 Mart'ta başlayacak ve sırasıyla İzmir, Kayseri, Ankara, İstanbul ve Trabzon'da Mart - Nisan aylarında düzenlenecek.

Daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kayıt için tıklayın.

Okuyucu Yorumları