Microsoft'tan 6 yeni teknoloji geliyor

Microsoft Araştırma Merkezi'nin gizli dehlizlerine iniyoruz: İşte 6 yeni MS teknolojisi...

MS'in gizli dehlizlerinde...

Dr. Andrew Herbert, yazılım devi Microsoft'un İngiltere'de bulunan Microsoft Research'ün yöneticisi olarak görevini sürdürüyor. "Biz teknolojinin bir ambarıyız ve alanında uzman ve yetkin kişilerden oluşan büyük bir ekibiz." diyen Herbert, Microsoft'ta yüksek mevkilerde görev alan birçok kişinin bu araştırma merkeziyle kariyerine başladığına dikkat çekiyor ve sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor: "Burada dağıtım tarihleri ya da ürün yol haritaları konuşulmaz. Aksine, biz daha çok şirkete yeni bir anlayış getirmeye çalışırız."

Microsoft Research projesi 1990'lı yılların ortasına doğru bilgisayarların ortaya çıkmasının hemen ardından kuruldu. Yeni araştırmalar için yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımı kendisine çeken Microsoft Research (MR), bu sayede Microsoft'un araştırmaları üzerinde çok daha etkin ve ağırlıklı olarak gidebilmesini sağladı.

1999 yılında ise bu araştırma merkezinin bir diğer kolu, Cambridge'ta kuruldu. Fonlarla hayatını sürdüren MR, yönetici kademesi dışında hemen hiç kimseyle çalışmalarıyla ilgili herhangi bir rapor paylaşmamaktadır. Bunun yanı sıra MR, finansal olarak bir değer oluşturan herhangi bir çalışmayı sürdürmek zorunda değildir. Bu nedenle MR, kendisini daha çok teknoloji alanına odaklayabilmiştir.

Kısacası MR, Microsoft'un teknoloji alanında yeni araştırmalar yapmasına imkan veren özel bir birimdir. Biz de hakkında pek de konuşulmayan bu özel birimin laboratuarlarında ortaya çıkan çok özel teknolojileri masaya yatıracağız...

Not: Makalemizin devamına galeri sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları