Microsoft'tan 90 bin kişiye son model cep!

Microsoft, tam 90 bin kişiye Windows Phone 7'li son model bir cep hediye edecek. İşte o 90 bin kişi.

90 bin kişiye son model cep!

Bir yandan iPhone ve yeni nesil işletim sistemi iOS4, diğer yanda Google'ın Android'i, Symbian 4 ve diğerleri... Hepsi Microsoft'un yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 7 için bir rakip. Hem satışlar, hem de prestij için Microsoft bilgisayarlarda Windows 7'nin yakaladığı başarıyı Windows Phone 7'nin de sürdürmesini çok istiyor. Bunu sağlamak içinse ilk adımı kendi ofislerinde atmaya karar verdi.

Bir Microsoft çalışanı geçtiğimiz günlerde yazdığı bir Twitter mesajında, firmanın dünya çapındaki 90 bin çalışanına birer Windows Phone 7 telefon dağıtacağını yazdı. Görünüşe göre Microsoft bir yandan çalışanlarına güzel bir hediye vermek istiyor, diğer yandan yeni işletim sisteminin pazara hızlı bir giriş yapmasını ve kulaktan kulağa pazarlama ile geleneksel tanıtım yöntemleri ile ulaşamayacağı yerlerde de duyulmasını hedefliyor.

Gerçekten de son model 90 bin cep telefonu dağıtmak Microsoft çapında bir firmayı maddi olarak zorlayacak bir hareket olmaz, üstelik getirisi bu küçük çaplı pazarlama faaliyetinin çok üzerine çıkabilir gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları