Microsoft'tan ABD'li senatörü üzecek yanıt...

Bir senatörün MS'e yaptığı "işten yabancıları çıkart" teklifine yazılım devinden alkışlanacak yanıt.

Ahlaksız teklife hayır!

Dünyayı kasıp kavuran ve küçük büyük yüzlerce şirketin kapanmasına ve milyonlarca işçinin işinden olmasına sebep olan ekonomik kriz, tarihinde hiç çalışanının işine son vermeyen Microsoft'u bile zora sokmuş durumda.

Yıllık gelirlerinde ciddi bir daralma yaşayan ve maliyetleri kısmak için zorunlu olarak çalışanlarının bir kısmını tasfiye etme kararı alan yazılım devi, yaklaşık 5000 kadar çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor; ancak asıl tartışmalar Microsoft'un bu kararı almasının ardından patlak verdi.

ABD'nin Iowa eyaletinin bir senatörü olan Charles Grassley, Microsoft'un işten çıkarma kararının ardından yazılım devine bir tavsiyede bulunarak, Amerikalılardan önce yabancı uyruklu vatandaşların(H1-B* vizesi olan çalışanlar) işine son verilmesini önerdi. Microsoft ise böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını dile getirerek, işten çıkarma işleminin tamamen objektif kriterlere (performans düşüklüğü ve bunun gibi sebepler) dayanılarak gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Microsoft'un kendisine verdiği yanıttan pek tatmin olmayan senatör Grassley ise Microsoft'tan hala bir açıklama beklediğini ve Amerikan ya da yabancı uyruklu çalışanların bu esnada nasıl gözetileceğini bilmek istediğini belirtti.

(*) Nedir H1-B vizesi?
Göçmen olmayan çalışma izni vizesi olarak da bilinen H1-B, üniversite diplomalı veya daha yüksek bir diplomaya sahip olan ve büyük bir şirkette çalışan meslek sahibi kişilere verilen bir vize çeşididir.

Okuyucu Yorumları