Microsoft'tan Asus'a netbook kıyağı!

Linux ve Chrome OS derken netbook'lardaki XP egemenliğini kaybetmek istemeyen MS dev bir adım attı.

Microsoft'tan önemli adım!

PC'lerde işletim sistemi ve ofis standartlarını Windows ve Office ile elinde bulunduran Microsoft, gelişmelerden endişeli. Linux bazlı ücretsiz işletim sistemi, ücretsiz ofis yazılımlarıyla beraber satılan netbookların piyasa payını artırması daha şimdiden Microsoft'u düşündürmeye başladı bile.

Hafif, şarjı uzun süre dayanan ve özellikle internet ihtiyaçlarına yönelik netbooklar gün geçtikçe popüler hale geliyor. Google'ın arama konusundaki piyasa hakimiyetinden zaten çekinen Microsoft, her yönden karşılık vermeye çalışıyor. İşletim sistemindeki piyasa payından vazgeçmesi mümkün olmayan Microsoft, iddialara göre yeni ve popüler bir platform olan netbooklardaki piyasa payını korumak için yeni bir hamle yaptı ve Asus netbooklara Windows işletim sistemini uygun fiyatlasundu. Yine iddialara göre netbook piyasasındaki yeri büyük olan Asus, ürünlerinde ağırlıklı olarak Windows'u tercih etme kararı aldı. Dün yayınladığımız haberimizde, Asus ve diğer dev PC üreticilerinin Chrome OS hakkında ne kadar olumlu yorumlar yaptıklarından bahsetmiştik. Görünen o ki Microsoft, Chrome OS'un önünü, daha en baştan kapatmak için çok ciddi çalışıyor.

CHIP Online yorumu:
Sonuçta bu rekabetten karlı çıkan tüketiciler, özellikle de masaüstünde Windows kullananlar oluyor. Yine de rekabet istenen boyutta değil. Kullanıcılar Windows ile birlikte gelen netbooklarda hala ofis Microsoft yazılımlarına ücret ödemek zorunda. Fiyatlar düşmüş de olsa Windows, netbooklara ek bir mali külfet yüklüyor. Bu da rakipleri için büyük bir avantaj oluşturmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları