Microsoft'tan bedava uzay seyahati!

Yazılım devi Microsoft'un büyüleyici ve ücretsiz hizmetiyle tanışın, hikayesini öğrenin, kullanın...

MS'ten büyüleyici bir hizmet!

World Wide Telescope Microsoft için sıradan bir hizmet değil. Bu projenin çok özel ve manevi bir yeri var.

WWT'nin ilk geliştiricisi Jim Gray Microsoft'un araştırma-bilim bölümünde yer alan bir araştırmacı ve yönetici. Kendisi San Fransisko'dan denize açılmış ve Farallon adalarında kaybolmuş.

Kendisinden bir daha haber alınamayan Jim Gray'in anısına bu proje ücretsiz olarak kamu kullanımına açılmış. Bilimden, uzaydan ve keşfetmekten hoşlanan herkes için gerçekten de bir hayrat niteliğinde World Wide Telescope ve her şeyin para olmadığının önemli bir hatırlatıcısı.

Etkileyici...

Etkileyici...
Dünya, galaksi ve evren... Keşfedin!

Bu projenin en şaşırtıcı yönü sahip olduğu engin kaynaklar. Dünyanın en büyük ve en önemli görsel arşivlerinden edinilen sayısız yüksek kaliteli görüntü sayesinde bu proje görsel bir şölen sunuyor.

Dev 3D haritada bütün gezegeni görmek mümkün. Sadece gezegen mi? Evrenin uydu görüntüleri, gama ışınları, mikrodalga arkaplan görüntüleri, X-ışınları ve daha fazlası yer alıyor.

Şaşırtıcı kapsamda bir proje ve kurcaladıkça beklentilerinizin ötesinde derinlikte bilgi sunduğunu göreceksiniz. Her türlü meraklı için keyifli bir tecrübe ama özellikle öğrenciler, bilimsel meraklarını körüklemek için mutlaka bu uygulamayı denemeli. Bayat ve kuru değil, taze, renkli ve canlı...

Google Sky yanında sönük kalıyor

Google Sky yanında sönük kalıyor
Özel anlatımlar ile sadece seyretmekle kalmıyorsunuz

Bu projenin önemli bir yanı ve tavsiye etme sebebimiz de içerisindeki dersler.

Meşhur astronomların derslerini ve konferanslarını dinlemek için dünyayı gezemeyebilirsiniz ama bu bilgi hazinelerine WWT'den erişebilirsiniz.

Kendi turunuzu oluşturabilme imkanını sunması da özellikle meraklı ve heyecanlı öğretmenler için çok güzel bir özellik. Öğrencilerinizi kendiniz de tura çıkartabilirsiniz.

Tek tıklamayla bilgi edinebildiğiniz harika bir uygulama olan World Wide Telescope'a aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Bağlantı: www.worldwidetelescope.org

Okuyucu Yorumları