Microsoft'tan bedava Windows sürprizi!

Microsoft'un, Windows'ları bedava dağıtma kararı, daha ucuz cihazlar anlamına gelebilir!

Bedava Windows zamanı!

Windows ve Microsoft hakkında bu zamana kadar ortaya atılan belki de en dikkat çekici iddialardan birisi, firmanın Windows işletim sistemini tablet ve akıllı telefon üreticilerine yüzde 75'e varan indirimlerle satacağı bilgisiydi. Nitekim gerçekleştirilen BUILD 2014 toplantısının ardından ortaya çıkan notlara bakıldığında, firmanın işletim sistemini "ufak cihazlar" için indirimli değil, tamamen ücretsiz olarak sunacağı görülüyor.

Baz alınan "ufak cihaz" kategorisinde, 9 inç ve daha ufak ebattaki cihazlar bulunuyor. Yayınlanan bilgilere göreyse, 9 inç ve daha ufak ebatta akıllı telefon ve tablet üreten geliştirici firmalar, Windows Phone 8.1 ya da "Windows 8.1 for free" olarak isimlendirilen işletim sistemine, anında ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilecekler. Tabi bu durumun, lisans ücreti ödenmeyecek olması nedeniyle, daha ucuz Windows'lu cihazlar göreceğimiz anlamına da gelebilir.

Microsoft'un aldığı bu karar, şüphesiz daha çok sayıda cihaza Windows işletim sistemi kurulmasına ön ayak olmaktan başka bir amaca hizmet etmiyor. Keza Google da zamanında benzeri bir hareket yaprak, Android işletim sistemini, akıllı telefon ve tabletler için ücretsiz sunmaya başlamıştı.

Okuyucu Yorumları