Microsoft'tan beklenen müjde!

Uzun zamandır beklenen oyun canavarları gün ışığına çıkmaya başladı. İlk sızıntı ise MS'ten geldi...

Oyunculara büyük müjde!

Oyun piyasası özellikle Mart ayı ile birlikte bir hayli hızlandı. Yeni oyunlar gelişmeye başladıkça, konsollar hakkında sorulan;"Yenileri ne zaman gelecek?" sorusu da sorulmaya devam ediyor.

Bu sorunun cevabıysa ilk olarak Microsoft'tan geldi. Daha doğrusu geçtiğimiz günlerde ZDNet'in açığa çıkardığı resim bir anda piyasalarda büyük bir heyecan yarattı. Ben Patterson isimli tasarımcının portfolyosunda bulunun "Microsoft'un IEB dizayn gurubu, 2015 yılı için planlanan bir projede, ileri görüşlü donanım mühendisleri arıyor." ibaresi bütün konsol pazarına aynı şeyi düşündürdü. Sitede bulunan siyah köşeli resimse bir anda ortadan kayboldu.

Bu duruma ek olarak Microsoft'un Şubat ayı içerisinde yeni Xbox projesi için işçi aradığını bizzat kendisi bildirmesi de bu haberin tuzu biberi oldu. İlki "Xbox Console Architecture Team" için, ikincisiyse "Xbox Incubation Team" için olan çalışan ilanları da şimdilik ortalarda görülmüyor.

2015 yılı aslında sürpriz değil!

2015 yılı aslında sürpriz değil!

Nitekim 2015 yılı, konsol piyasasını yakından takip edenler için yeni bir haber değil. Firmanın liderlerinden olan Shane Kim, 2009 yılında VentureBeart'e verdiği bir röportajında; "Biz konsolların çok daha uzun ömürleri olduğuna inanıyoruz. Özellikle Microsoft cephesinde geliştirdiğimiz Kinect sayesinde 2015'den önce yeni bir konsol üretmeyi düşünmüyoruz."demiş ve net tarihi çok önceden söylemişti.

Bakalım yeni jenerasyon konsollarda hangi firma ilk olacak? Sony PS3 ile kaçırdığı piyasa payını bu sefer yakalayabilecek mi? Çok değil; dört yıl sonra göreceğiz...

Okuyucu Yorumları