Microsoft'tan büyük yazılım desteği

Microsoft'tan Uluslararası Gençlik Vakfı'na büyük yazılım bağışı: Yazılım devinin desteği ne kadar?

MS'den anlamlı bağış

Microsoft, gençlerin gelişimine katkıda bulunacak zengin içerikli bir program için için Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF)'na 1 milyon dolarlık yazılım bağışı ile destek veriyor.

Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation - IYF) ve Microsoft yeni bir iş birliği anlaşmasına imza attılar. Bu doğrultuda, IYF bünyesinde yer alan, dengeli gelişime yardımcı olacak girişimlere odaklanmış uluslararası kurumların teknolojiye yönelik iş eğitimi, sağlık, öğrenim ve yurttaşlık bilgisi alanlarında çeşitli gençlik programları teşvik edilecek.

Microsoft, bu işbirliği çerçevesinde IYF'nin 70 ülkedeki 165'ten fazla ortak kuruluşuna 1 milyon dolar değerinde Microsoft yazılımı bağışında bulunarak destek verecek.

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) CEO'su William S. Reese konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getiriyor: "IYF'nin genç insanlardaki potansiyeli gerçeğe dönüştürme kabiliyeti, gençlere hizmet eden kurumlarla örülü global ağının gücüne dayanıyor. Bu yeni işbirliğimizin yararlarından biri de, ortak kuruluşlarımızın çok değerli Microsoft yazılımına ücretsiz olarak ulaşabilmeleri ve böylece işlerini daha verimli ve etkin bir şekilde yapabilecek olmaları."

Microsoft Toplum İlişkileri Yöneticisi Akhtar Badshah ise, Microsoft'un, bilişimin gücünü kullanarak, dünyada önemli ve olumlu bir değişim yaratacak yenilikçi fikirleri destekleyen kurumlarla işbirliği yapmayı ilke edindiğini belirterek; "Bu işbirliği, tüm dünyada, gençlerin hayatlarını ve hayata bakışlarını geliştirmek, onların potansiyellerini gerçekleştirmek ihtiyaç duyulan, sivil toplum kuruluşu - özel sektör ortaklıklarına güzel bir örnektir." şeklinde konuştu.

MS'den anlamlı bağış

MS'den anlamlı bağış

İşbirliği imza töreni IYF'nin İstanbul'daki Global Ortaklar Toplantısı'nda gerçekleşti. Toplantıda Sivil Toplum Kuruluşları, dünyanın farklı yerlerinden liderler ile Dünya Bankası ve USAID gibi devlet kurumlarından yetkililer gençlik gelişiminde yeni yönelimler ve yenilikçi stratejileri tartışmak üzere bir araya geldi.

Yeni anlaşma, aralarında IYF'nin Latin Amerika'daki BT iş eğitimi ve işe yerleştirme odaklı lokomotif inisiyatifinin yer aldığı entra21 desteğini de içeren halihazırda son derece verimli bir ortaklığın üzerine inşa ediliyor.

Çok kısa bir zaman önce Microsoft ve IYF, Aşağı Sahara Afrikası'ndaki imkanları kısıtlı gençlerin istihdam olanaklarını geliştirme amaçlı Gençleri Yetkilendirme Programı (Youth Empowerment Program) için güçlerini birleştirdiler. 18 yıldan fazla bir süredir IYF, imkanları kısıtlı daha fazla gencin okul, iş ve toplumdaki yaşamlarını geliştirmek üzere kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleri liderlerinden kurulu global bir örgüt geliştirdi.


Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları