Microsoft'tan cam ekran ve geleceğin PC'si...

Microsoft geleceğin bilgisayarına imza atıyor; üstelik ekranı yüzde 100 cam...

MS'ten geleceğin bilgisayarı!

Microsoft'tan araştırma ve strateji sorumlusu Craig Mundle, üniversiteleri gezerek Microsoft'un gelecek nesil bilgisayarlar üzerine çalışmalarını sergiliyor.

Yeni nesil teknolojilerden sergilenenler arasında cam bir ekran da yer alıyor. Cam panel üzerine projeksiyon ile çalışan bilgisayarda projeleri sergileyen Mundle, yakın geleceğin çalışma istasyonlarının çoklu ekran ve sonra da 3D görüntüler içereceğini belirtti.

Daha sonra el işaretleri kullanarak ekrandaki rüzgar türbinini çevirip odakladı ve bu teknolojinin de gelişim aşamasında olduğunu belirtti. Henüz mükemmelleşmemiş durumda ama hızla ilerliyor. Daha sonra aramalarda el yazısı tanıma özelliğini gösterdi. Esas etkileyici olan çıkan sonuçları okurken, sistemin gözleri takip ederek bakılan noktayı, okunan satırları büyütmesi oldu.

Mundle Amerika'daki üniversiteleri gezerek öğrencilere ilham vermeye, geleceğin görüntü ve kontrol sistemlerini tanıtmaya devam ediyor. Bu konuda "Bilgisayar kontrollerinin evrimi" makalemizi okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları