Microsoft'tan Chrome için Yammer eklentisi!

Microsoft, kendi web tarayıcısını bir kenara bıraktı, Chrome için işte bu eklentiyi yayınladı!

Chrome'a Microsoft damgası!

Google ve Microsoft birçok alanda birbirlerine rakipler. Ancak bu rekabet, zaman zaman bazı şeyleri kabullenmek anlamına da gelebiliyor. Chrome kullanıcılarının sayısının hiç de az olmadığını bilen Microsoft, Google Chrome için bir Yammer eklentisi yayınladı.

Microsoft'un iş amaçlı sosyal ağı Yammer'ın yeni eklentisi, Microsoft'un tanımıyla Chrome'a şu işlevleri ekliyor:

"Eklenti, web tarayıcısı menünüze bir Yammer sekmesi ekler ve baktığınız sayfayı hızla paylaşmanıza izin verir. Yammer simgesine tıklayıp mesajınızı göndereceğiniz grubu seçmeniz ve kendi yorumlarınızı yazıp, link'le beraber paylaşmanız yeterli."

Eklenti, Yammer ağınızdan herhangi biri o an ziyaret ettiğiniz web sitesine bakıyorsa Yammer simgesi üzerinde kırmızı bir uyarı da gösteriyor. Chrome için Yammer eklentisi, Chrome mağazasından indirilebiliyor.

Microsoft'un Internet Explorer yerine önce Chrome için Yammer eklentisi yayınlamış olmasının arkasında ZDNet'e göre "gelecekteki desteği belirlemek üzere kullanım ve bağlılık oranını izlemek" yatıyor. ZDNet'in bu sözlerle Microsoft'un neden önceliği Chrome'a verdiğini anlamak güç, ancak Yammer'ın Windows 8'deki Paylaşım Charm'ı yoluyla web sayfalarını paylaşmaya izin verdiğini söyleyelim.

Okuyucu Yorumları