Microsoft'tan çok özel Windows 7 fareleri...

Microsoft Windows 7 için 5 yeni fare geliştiriyor; ama bu fareler bildikleriniz gibi değil...

Farenin kitabı baştan yazıldı

Windows 7'nin multitouch yeteneklerinin uygulamaya geçirilmesinde bazı engeller mevcut. Dokunmatik ekranlar çok yaygın değil. Tablet cihazlarda kullanım oldukça kolay olmasına karşın masaüstü kullanıcıları da bilgisayar kullanırken ileriye uzanıp durmak istemiyor. Devamlı kullanımda kolları yoracak bir duruş söz konusu.

Microsoft uzun süreli kullanımlarda dokunmatiğin nimetlerinden kullanıcılar faydalansın diye yeni donanım prototipleri üzerinde çalışıyor. Bu en son dokunmatik fare tasarımları çok ilginç. Fare, masaüstü kullanıcıların en alışık olduğu araç ve bununla dokunmatik teknolojisini birleştirmek gerçekten başarılı sonuçlara imza atabilir. Elbette test etmeden bu yeni kontrol cihazına not vermek imkansız.

Microsoft'un Uygulamalı Bilimler Grubu, bu haftaki Kullanıcı Arayüzü Yazılımı ve Teknolojisi Konferansı'nda bu konu üzerine bir belge sunacak. Microsoft basınca duyarlı klavyeyi de Ağustos ayında tanıtmıştı.

Bunlar farklı tasarımlara ve çalışma prensiplerine sahip ürünler. Piyasaya çıkıp çıkmayacakları belli değil, ancak teknolojik olarak gelişme sağlayacakları kesin.

Detaylar için videoyu izleyebilir ve galerimizde 5 prototip fareyi açıklamalarıyla birlikte bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları