Microsoft'tan çok sert bir "Win 7 savunması"

Linux cephesinden gelen "Win 7 hakkında yalan söylüyorlar" suçlamasına MS'in verdiği cevap sert oldu

Sert Windows 7 savunması!

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız ve çok ses getiren "MS Win 7 hakkında yalan söylüyor" haberimizde, Linux cephesinden gelen sert suçlamalardan bahsetmiştik. Ve Microsoft, bu suçlamalara aynı sertlikte bir cevapla karşılık verdi.

Peki suçlama neydi?Linux topluluklarının akınına sebep olan şey, bir Best Buy çalışanının sızdırdığı slayt gösterileriydi. Çalışanların eğitimi için hazırlandığı öne sürülen slaytların gerçekliği şüpheliydi. Daily Finance'ın haberi pek çok farklı Linux savunucusunun görüşlerini birleştirerek Microsoft'a ve Windows'a her açıdan yükleniyordu.

Bu slayt gösterilerinde Linux yerden yere vuruluyor, Windows da göklere çıkartılıyordu. Yani satış elemanları için Windows pazarlama taktikleri, kolayca öğrenilebilir hale getirilmişti. Bu elbette Linux taraftarlarında hiç hoş karşılanmadı ve slaytlardaki bilgiler dev şirket yalanları olarak adlandırıldı.

Microsoft kendisine yöneltilen ağır saldırıları soğukkanlılıkla karşıladı ve cevap verdi: "Evet, Best Buy çalışanlarını Windows'u övecek şekilde yetiştiriyoruz" Ama Microsoft'un sözleri bununla kalmıyor, devamı Linux için eğitim slaytlarından daha ağır olabilir! Devamı haberimizin ikinci sayfasında...

En iyi savunmayı yapan Microsoft, saldırdı!

En iyi savunmayı yapan Microsoft, saldırdı!
İkisi yan yana gelemiyor!

İşte Daily Finance'te yer alan Microsoft'un açıklaması "Bu slaytlar, perakendeci iş ortaklarımıza dağıttığımız referans materyalleri arasında yer alıyor. Özel olarak geliştirdiğimiz bu slaytlar profesyonellere Linux ve Windows bilgisayarlar arasındaki önemli farkları gösteriyor. Bu da yeni bir PC alan müşterilere yansıyor ve bekledikleri tecrübeyi sunacak bir PC almalarında yardımcı oluyor."

"Windows PC'nin bir Linux PC'den avantajlarının altı, bu sunum materyallerinde çizilmiştir. Bu Windows netbook PC'lerin neden dünyadaki pazar payının yüzde 93'ten fazla olduğunu da özetlemektedir. Windows, kullanıcılara istedikleri ve ihtiyaç duydukları keyfi, kolay kurulumu, destek ve güvenliği sunan tek seçenektir"

Linux taraftarlarına göre Linux, Windows'un çökmeler ve virüs bulaşmasına maruz kalmak hariç Windows'un yapabildiği her şeyi yapabiliyor. Windows slaytlarında ise Linux'un Windows'a kıyasla teknik desteksiz, kullanımı zor, sürücü açısından uyumsuz olduğu belirtiliyor.

Bahsi geçen ve ortalığı birbirine katan bu slaytları galerimizde bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları