Microsoft'tan eski IE'lere savaş!

Microsoft, Internet Explorer'ın eski sürümlerinin dertlerinden kurtulmak için bu sert adımı attı!

MS, Internet Explorer'a karşı

Microsoft, Windows kullanıcılarını eski Internet Explorer web tarayıcılarını kullanmaktan men etmek için yeni bir çalışmaya imza atıyor.

Buna göre Microsoft, 12 Ocak 2016'dan itibaren Internet Explorer 11'den önceki hiçbir IE sürümü için güvenlik güncellemesi ve teknoloji desteği sunmayacak. IEBlog'da yeni yayınlanan bir gönderide Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümlerine yükseltmek için geçerli nedenleri sıraladı. Bu nedenler arasında IE11'in daha güvenli olması, açıklara karşı daha iyi koruma sunması ve daha hızlı olması sayılıyor. Bunların yanında Microsoft, herkesin eski web tarayıcılardan vazgeçmesi halinde, web geliştiricilerinin işinin kolaylaşacağının altını çiziyor.

Yazılım devi, geçişi kolaylaştırmak için gönderide birkaç geçiş kaynağı da paylaşıyor. Eski web tarayıcıları için uygulama geliştiren kurumsal kullanıcıların ise endişelenmesine gerek yok. IE11'deki yeni Enterprise Mode, eski web uygulamaları için geriye dönük destek sunuyor ve işletim sisteminin ömrü boyunca çalışmayı vadediyor.

Okuyucu Yorumları