Microsoft'tan Google'a makas!

Google'ın yayınladığı bu rakamlar, Microsoft hakkında çok ilginç bir detayı gözler önüne seriyor...

Microsoft'tan Google'a makas!

Google artık mahremiyet ya da telif ihlali nedeniyle şirketlerden gelen bağlantı kaldırma taleplerini istatistik olarak yayınlıyor. İnternet devi, resmi Google blogunda "Şeffaflık Raporu" sayfasının altında Telife Bağlı Silme Talepleri'ni yayınlamaya başladı. Bu istatistiklere göre geçtiğimiz ay 1,2 milyonun üzerinde bağlantı arama sonuçlarından silindi.

Bağlantı silme taleplerinin 540.000 kadarı Microsoft'tan geldi. İstatistiklere ayrıntılı bir biçimde bakıldığında çoğunluğunun yazılım indirme siteleri olduğu görülüyor. Siteler arasında Pirate Bay de göze çarpıyor.

Google, silme taleplerinin hızlı bir artış gösterdiğini belirtiyor. Blogda "Bugünlerde haftada 250.000'in üzerinde talep gelebiliyor. Bu, 2009 yılında telif sahiplerinden gelen toplam talep sayısından daha fazla" deniyor.

Blog'da ayrıca hatalı ya da telif hakları ve mahremiyetle alakalı olmayan taleplerin de dikkatle takip edileceği belirtiliyor: "Örneğin geçen hafta büyük bir yayın şirketini temsil eden bir gruptan gelen iki talebi geri çevirdik. Talepler büyük bir gazetenin, şirketin televizyon programlarından birini eleştiren sayfasının telif ihlali nedeniyle arama sonuçlarından çıkarılması yönündeydi, ancak herhangi bir ihlal sözkonusu değildi. Bunun yanında rakipleri elimine etmek ya da işlerine gelmeyen arama sonuçlarını sildirmek için yapılan başvurularla da karşılaşıyoruz."

Okuyucu Yorumları