Microsoft'tan Google'ı yakalama planları

Arama motoru pazarında Google'un çok arkasında kalan Microsoft, getirdiği yeniliklerle atağa kalktı

MS aramayı değiştiriyor!

Google'ın dünyanın bir numaralı arama motoru olduğunu bilmeyen yok. Rakipleri arka arkaya pes ederken bir tek Microsoft, Google'a meydan okumaya devam ediyor. Fakat Microsoft'a ait Live Search de en iyi zamanlarını yaşamıyor. Şubat ayı arama adetlerinde son 12 ayın en düşük oranını elde eden Microsoft, kötü gidişi değiştirmek için hazırladığı bir dizi önlemi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Microsoft'un ilk hedefli Live Search'ü basit bir arama motoru değil, kullanıcıların etkileşimli bir şekilde bilgi edinebileceği bir merkez haline getirmek. Bunun için arama için yazılan anahtar kelimeleri tanıyıp, sadece site değil mümkün olduğu durumlarda doğrudan cevabını getirmeyi planlıyor. Bunun örneğini Google zaten hayata geçirmiş durumda. Bildiğiniz gibi Google'da döviz kuru veya basit matematiksel hesaplamalar doğrudan arama kutusundan yapılabiliyor. Microsoft'un hedefi ise bu "aktif yanıt" özelliğini çok daha zenginleştirmek.

Microsoft bunun dışında sizlere daha önce bahsetmiş olduğumuz Kumo adlı yeni arama motoru ile çok daha gelişmiş bir aram hizmeti sunmayı hedefliyor. Konuyla bizzat ilgilenen Microsoft'un patronu Steve Ballmer arama motoru pazarındaki rekabet ile ilgili şunları söylüyor; "Pazarlama önemli bir konu. Markalaşma önemli bir konu. Üzerinde çalışmamız gereken daha çok konu var".

Okuyucu Yorumları