Microsoft'tan kimsenin beklemediği sürpriz!

Microsoft, daha önce beceremediğini bir kez daha mı deneyecek? Duruma bakılırsa evet!

Kimsenin beklemediği sürpriz!

Microsoft, Surface tablet ile kendi PC'lerini üretmeye ilk adımını atmış bulunuyor. Yeni ortaya çıkan bir ekran görüntüsü ise şirketin kendi telefonu üzerinde çalıştığını gösteriyor olabilir.

WParea.de web sitesinin iddiasına göre Windows Phone hız testi yazılımı WP Bench, "Microsoft Surface Phone" adlı bir telefonunun hız testinde kullanıldığını algılamış. Yazılımın 8.0.9754.0 numaralı sürümü, Windows Phone 8'in daha önce ortaya çıkan sürümleriyle eşleşiyor. Ancak bir cihazının ID'sini taklit etmenin teknik olarak mümkün olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Bu, Microsoft'un Surface'le tablet piyasasına adım attığı gibi, akıllı telefonlara da el atması anlamına gelebilir. Yani Microsoft, HTC, Samsung ve Nokia gibi OEM'leri atlayarak, direkt olarak kendi markasını taşıyan bir telefon üretmek üzere çalışıyor olabilir. İlk bakışta inandırıcı gelmese de, Surface ile kendi tabletlerini üreten Microsoft'un böyle bir çalışma içinde olması muhtemel.

Microsoft, Haziran ayında bir telefon ürettiğini yalanlamıştı. Bununla birlikte Microsoft'un yeni bir logo üzerinde çalışığını yalanladığını, ancak ardından yepyeni bir logoyla karşımıza çıktığını unutmamak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları