Microsoft'tan Office paketinde dev indirim!

Microsoft Office 2007'nin satış fiyatını indirdi. Yeni fiyat ve sürüm bilgileri burada...

Microsoft'tan indirim!

Türkiye'de bilgisayar kullanımını yaygınlaştırmak için çalışan Microsoft Türkiye, bireysel kullanıcılara önemli bir yazılım desteği sağladı. Microsoft Office Ev ve Öğrenci Sürümü 2007'nin fiyatı, 69 dolara indi. Bu fiyattan Microsoft Office satın alanlar ayrıca bir dizi hediyenin de sahibi olacaklar. İndirimli Microsoft Office Ev ve Öğrenci Sürümü 2007 bütün teknoloji marketlerinde satışa sunuldu.

Microsoft Türkiye yazılımda önemli bir fiyat indirimine imza attı. Türkiye'de bilgisayar okur yazarlığının artmasını ve daha fazla sayıda bireysel kullanıcının bilgisayarla potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak isteyen Microsoft Türkiye, Microsoft Office'in fiyatında indirime gitti. Microsoft Office Ev ve Öğrenci Sürümü 2007 69 dolar artı KDV fiyatıyla satışa sunuldu. Ürünü bütün teknoloji marketlerde bulmak mümkün. Uygulamanın eğitime ve öğrencilerin bilgisayar kullanımının artmasına önemli katkılar yapması bekleniyor.

Microsoft Office Ev ve Öğrenci Sürümü 2007'yi satın alanlar ayrıca ücretsiz Microsoft Office Eğitim CD'si, Microsoft Office Temel Eğitim Sertifikası sahibi olacaklar. Bunun yanı sıra Kasım ayı sonuna kadar Bilge Adam'ın Office 2007 sınıf eğitimlerinde 69 dolarlık indirim kazanacaklar.

Microsoft Office Eğitim CD'sinde Word, Excel, PowerPoint ve OneNote eğitimleri yer alıyor. CD'nin içinden çıkan kampanya koduyla çevrim içi bir sınava girildiği ve başarılı olunduğu takdirde Microsoft Office Temel Eğitim Sertifikası alınabiliyor.

Lisanssız yazılımlar ekonomiye darbe vuruyor

Lisanssız yazılımlar ekonomiye darbe vuruyor

Fiyat indirimiyle ilgili bir açıklama yapan Microsoft Türkiye Office Ürün Müdürü Onur Görür şunları söyledi:
"Bilgisayar okur yazarlığı arttıkça ve bilgisayar toplumumuzda yaygınlaştıkça bireylerin potansiyellerini daha güçlü bir şekilde gerçekleştireceklerine inanıyoruz. Bu yaklaşımla, yarattığımız yazılımların kullanımını kolaylaştırmak amacıyla Microsoft Office'de fiyat indirimine gittik. Microsoft Office Ev ve Öğrenci Sürümü 2007 aynı evde üç ayrı bilgisayara kurulabiliyor. Bunun özellikle eğitim alanında çok büyük fırsatlar yaratacağını düşünüyoruz. Bu çalışmamız aynı zamanda, ülkemizde ciddi ekonomik kayıplara neden olan korsan yazılım kullanımına karşı mücadeleye etkili bir katkı da oluşturacaktır."

Son verilere göre Türkiye'de korsan yazılımların oranı % 64'ü buluyor. Bu oranın önümüzdeki dört yıl içinde sadece 10 puan düşmesinin bile ek 1.894 iş, Gayrı Safi Milli Hasıla'ya 624 milyon dolar ek katkı ve 80 milyon dolarlık vergi farkı getireceği hesaplanıyor. Lisanssız yazılım kullanılması, bir yandan kullanıcıları güvenliksiz bir ortama sokarken, bir yandan da bilişim sektörünün gelişimini yavaşlatıcı etki yapıyor. Microsoft Türkiye, geleceği bilişim teknolojileri ile kurabilmek ve Türkiye'yi bilgi çağına ulaştırabilmek için korsan yazılıma karşı mücadeleye destek veriyor.

OGA Bildirimi devam ediyor

OGA Bildirimi devam ediyor

Microsoft orijinal olmayan Office yazılımlarını kullananları bilgilendirmek ve böyle yazılıma sahip olanların lisanslı ürün indirerek, bunların avantajlarından yararlanmalarını sağlamak için 29 Nisan 2008'de başladığı Office Orijinal Ürün Avantajı (Office Genuine Advantage-OGA) Bildirimi uygulamasını sürdürüyor.

Bu uygulama, Microsoft iş ortaklarının daha adil bir rekabet ortamında yer almasına da katkıda bulunmayı amaçlıyor. OGA Bildirimi Office kullanıcılarının daha güvenli çalışabilmelerine, zararlı yazılımlara karşı korunabilmelerine ve orijinal güncellemeleri indirebilmelerine imkan veriyor.

Süreç, kullanıcının Office uygulamaları çerçevesinde webden çevrimiçi bir uygulama desteği alırken ya da Microsoft Update'den yapılan yükleme ve güncellemeler sırasında Office Orijinal Ürün Avantajı uygulamasına katılmaları yönünde bir davet mesajı almalarıyla başlıyor. Daha sonra kullanıcılardan Office yazılımının orijinalliğini test eden bir uygulama yüklenmesi isteniyor.

Yüklemeyi takiben doğrulama yapılıyor ve eğer kullanılan Office lisanslı ise kullanıcı Office'in bütün olanaklarından, desteğinden ve güncellemelerinden faydalanmayı sürdürüyor. Gelecekteki bütün yüklemeler için özel bir doğrulama şifresi bilgisayara saklanıyor.

Lisanssız olduğu tespit edilen kullanıcılar ise her gün Office uygulamalarını açışlarında bir uyarı kutusu ile karşılaşıyor. OGA Bildirimi, bu sırada kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi veriyor. Bu avantajların başında lisanslı yazılım kullanımının güvenlik sunması, güncellemelerin zamanında ve eksiksiz yapılarak verimlilik artışı sağlanması geliyor.

Kullandığı Office'in orijinal olmadığını öğrenenler İnternet üzerinden, Microsoft İş ortaklarından ve teknoloji marketlerinden orijinal yazılım satın alarak orijinal Office'e sahip olabiliyorlar.

Ayrıca lisanssız yazılım kullanmak, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca 150.000 YTL'ye kadar ağır para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi ağır hukuki yaptırım riskleri içeriyor.

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları