Microsoft'tan, PC oyuncularına iyi haber!

Microsoft'tan gelen açıklama, PC oyuncularını fazlasıyla üzen iddiayı resmi olarak yalanladı!

PC oyuncularına iyi haber!

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, Xbox One kontrol kollarının Windows oyunlarında çalışacağı ancak bunun 2015 yılının ortasına kadar gerçekleşmeyeceği söylenmişti. Bunun sebebi ise özel bir grup sürücünün hazırlanmasının gerekiyor olması şeklinde açıklanmıştı. Geçtiğimiz hafta, firmanın ürün yöneticisi Albert Penello, ortaya çıkan "Microsoft'un Xbox One kontrol kollarının PC'de çalışmasına izin vermeyeceği" yönündeki iddialara cevap olarak, daha önce yaptılan bu açıklamayı bir kez daha tekrarladı.

Penello, NeoGAF üzerindeki bir post aracılığı ile söylentilerin "yüzde 100 yanlış" olduğunu belirtti. Penello, "sadece Windows üzerinde çalışacak yeni ve farklı bir kontrol kolu üretme planımız yok. Sahip olduğunuz Xbox 360 kolları zaten Windows altında çalışıyor. Xbox One kolları da, sürücüler hazır olur olmaz çalışacak. Ancak bunun için, 2015 yılının ikinci yarısını beklemeniz gerekecek" cümlelerini açıklamasına ekledi.

Penello ne yazık ki bu sürücülerin tam olarak ne zaman yayınlanacağına dair yeni bir bilgi yayınlamadı ve sadece "bu yılın ikinci yarısında" demekle yetindi.

Birkaç gün önce bir üçüncü parti geliştirici Lucas Assis, Xbox One kontrol kollarının PC üzerinde çalışması için bir yöntem yayınladı. Ancak bu yöntem oldukça karmaşık ve teknoloji konusunda fazla bilginiz yok ise gerçekleştirmesi büyük sorun. Ayrıca bu kadar ay bekledikten sonra, resmi çözüm için birkaç ay daha beklenilebilir; değil mi?

Okuyucu Yorumları