Microsoft'tan resmi hack açıklaması geldi!

Bazı yayın organlarında çıkan MS İrlanda sitesinin çökertildiği haberine resmi cevap geldi.

MS'ten hack açıklaması!

Microsoft Türkiye’den, bazı sitelerde 10.12.2008 tarihinde yayınlanan ve İrlanda’da Microsoft internet sitesinin çökertildiğine ilişkin haberle ilgili açıklama geldi. Açıklamada hack’lenen sitenin bahsedildiği gibi Microsoft İrlanda'nın kurumsal internet sitesi olmadığı belirtiliyor ve yaşananlar özetleniyor. İşte o açıklama:

Habere konu olan www.microsoft.ie web sitesi, Microsoft İrlanda'nın kurumsal internet sitesi değil; siteye barındırma hizmeti veren üçüncü bir parti üzerinde yerleşik bir web arayüzüdür. Bu arayüz sayesinde kullanıcılar, Microsoft İrlanda’nın kurumsal internet sitesi olan www.microsoft.com/ireland adresine yönlendirilmektedir.

www.microsoft.ie web sitesine yönelik bu kanunsuz işlem, Microsoft İrlanda yetkililerince kısa sürede tespit edilmiş, tedarikçimizle birlikte gerekli güvenlik önlemleri alınmış ve gerekli makamlara bilgi verilerek kanuni işlem başlatılmıştır.

Yönlendirme sitesi ile ilgili sorun ise hızla giderilmiştir. Microsoft İrlanda kurumsal internet sitesi (ya da Microsoft’a ait diğer internet siteleri) bu olaydan herhangi bir şekilde etkilenmemiştir.

Saygılarımızla.

Microsoft Türkiye

Okuyucu Yorumları