Microsoft'tan Twitter özürü!

Microsoft, çalışanlarından birinin attığı "uygunsuz" Twitter yorumu için özür dilemek zorunda kaldı!

Microsoft'tan zorunlu özür!

Microsoft'un başarılı konsolu Xbox'ın yeni modelinin sürekli olarak internete bağlı olacağı hatta internete bağlanmadan oyun oynanamayacağı söylentileri bir süredir oyun severleri meşgul ediyor. İddialar ilk gündeme geldiği gün başlayan tartışmalar genel olarak internet bağlantı hızı ve kalitesi etrafında yürütülüyor. Şöyle ki pek çok oyun sever Microsoft'un her kullanıcının yüksek hızlı ve kaliteli internet bağlantısına sahip olduğunu düşünmekle hata ettiği kanaatinde.

Bu tartışmalar, Microsoft Studios kreatif yönetmeni Adam Orth'un geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinde bir oyun severle tartışırken sarf ettiği sözlerin ardından bambaşka bir hal almıştı. Adam Orth, kendisine herkesin hızlı ve kaliteli internet bağlantısı bulunan büyük kentlerde yaşamadığını hatırlatan oyun severe belki de kalitesiz internet bağlantısı olan bir yerde yaşamaması gerektiğini söylemişti.

Gelen tepkilerden rahatsız olan Microsoft, söz konusu çalışanın firmanın resmi sözcüsü olmadığını, yaptığı "uygunsuz" yorumların tamamen kendi fikri olduğunu ve firmanın müşterilere yaklaşımını yansıtmadığını açıkladı. Xbox'ın yeni modeli hakkındaki soruları cevapsız bırakan Microsoft bu küçük skandala yol açan internet politikası hakkında ayrıntılı bilgi vermekten çekiniyor.

Okuyucu Yorumları