Microsoft'tan Windows hack'leme aracı

Microsoft, Windows'u hack'lemeye yarayan bir aracı indirmeye sundu. Peki bu araç ne işe yarayacak?

MS'ten Windows "kırma" aracı

Microsoft'un Redmond kampüsünde bulunan Microsoft Research, bir süredir üzerinde çalıştığı koruma programını sonunda yayınladı.

Microsoft Redmond tarafından yayınlanan Surface Analyzer 1.0, yeni uygulamaların Windows'a ne şekilde zarar vermeye çalıştığını ve Windows'un kendisini nasıl koruyabileceğini gösteren bir yazılım.

Kısaca açıklamak gerekirse; Surface Analyzer, herhangi bir uygulama sisteme yüklendiği anda Microsoft'un bahsi geçen uygulamaya kaşı ne çeşit açıkları olabileceğini hesaplıyor ve bu noktaları kullanıcının bilgisine net bir şekilde sunuyor. Program aynı zamanda Microsoft tarafından önemli olan ve bir uygulama tarafından değiştirilen güvenlik noktalarını da gün yüzüne çıkartabiliyor. Program tarafından üzerine titrenen konuların başındaysa, yeni eklenen dosyalar, kayıtlı anahtarlar, bazı servisler, Microsoft ActiveX kontrolleri, dinleme portları ve daha birçok farklı nokta bulunuyor.

Microsoft Redmond'a göre üretilen bu yeni program birçok kullanıcı tarafından kullanılacak ve endişe yaratacak birçok durumu ortadan kaldıracak. Son olarak Surface Analyzer 1.0'in IT departmanı tarafından da kullanılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları