Microsoft'tan yaratıcı öğretmenlere destek

Yenilikçi Öğretmenler Forumu 2009 birinci aşama başvuruları tamamlandı.

Öğretmenler de öğrenecek!

Bilişim teknolojilerinin hayatın her alanında etkin ve verimli şekilde kullanılmasını ve Türkiye'de bilgisayar okur -yazarlığının artırılmasını hedefleyen Microsoft Türkiye'nin MEB işbirliği ile 2006 yılında hayata geçirdiği Yenilikçi Öğretmenler Programı etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Müfredat kapsamındaki konulara ilişkin derslerini bilişim teknolojisi araçlarından yararlanarak hazırlayan Yenilikçi Öğretmenler, öğrencilerin etkin şekilde derslere katılımını ve teknoloji sayesinde etkileşimli öğrenimi desteklemeyi hedefliyor. Bu program kapsamında, 2006 yılından bu yana toplam 300 öğretmen ve 200'e yakın proje oluşturdu. 2009 yılında düzenlenecek Dünya Forumu'nda yarışacak projelerini geliştirmek üzere öğretmenler sömestr tatili boyunca hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürecek.

2009 yılının Mayıs ayında hazırlayacakları detaylı projelerini yarışmaya katılmak üzere teslim edecek olan Yenilikçi Öğretmenler, Haziran ayında gerçekleştirilecek Türkiye Forumu'nda projelerini sunacak. Topluma destek, İçerik ve İşbirliği olmak üzere 3 farklı kategoride belirlenecek Türkiye birincileri, bu yıl gerçekleştirilecek olan Dünya Forumu'nda projeleriyle ülkemizi temsil edecek. Yarışmaya Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim düzeyinde tüm okullarda görev yapan öğretmen ve öğrenim gören öğrencilerden oluşan ekipler katılabilecek.

2006 Dünya İkincisi Türkiye'den

2006 Dünya İkincisi Türkiye'den

2006 yılında Amerika'nın Philadelphia kentinde düzenlenen Microsoft Dünya Yenilikçi Öğretmen Forumu'nda "Aktif İngilizce Projesi" ile işbirliği kategorisinde Dünya İkinciliği kazanarak Türkiye'nin adını uluslararası arenada başarılı bir şekilde duyuran öğretmen Nimet ATABEK ise, programla ilgili olarak şunları söyledi:

"Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu'nda yaşadığım deneyim çok heyecan vericiydi. Hatta tüm Yenilikçi Öğretmenler Programı hayatımın önemli dönüm noktalarını oluşturan çok özel bir deneyim oldu diyebilirim. Yenilikçi Öğretmenler Programı kapsamında gelişim ve yenilikçilik konusunda tutkumu paylaşan diğer öğretmenlerle tanışma fırsatı buldum, programı geliştirme aşamasında bu arkadaşlarımla fikir alışverişlerimiz ilham vericiydi. Ayrıca, program sayesinde öğretmen arkadaşlarımla, öğrencilerimle ilişkilerimde büyük değişiklikler olduğunu gözlemledim. Teknolojiyi kullanabiliyor olmam öğrencilerimle ortak bir dili paylaşmamı sağladı, programda onlardan da büyük destek aldım."

Eş yönlendirme eğitimleri ile eğitimci sayısı 5 katına çıkarıldı

Toplam 10 gün süren 2 aşamalı Yenilikçi Öğretmenler Programı'na ilişkin eğitimler Millî Eğitim Bakanlığı uzmanları tarafından Hizmetiçi Eğitim Enstitülerinde veriliyor. Öğretmenler Van, Erzurum, Aksaray, Mersin, Ankara, Yalova ve Rize olmak üzere 7 merkezdeki eğitimlere katılıyorlar. Proje-tabanlı eğitim, teknolojinin eğitime entegre edilmesi, sürekli değişim süreci, değişime açık olmak konularında aldıkları eğitimler sonucunda okullarında öğrencileri ve destek öğretmenleri ile proje ekibi oluşturarak Yenilikçi Öğretmenler Forumu'na katılabiliyorlar.

Son olarak 2008 yılının Kasım ayında İstanbul'da gerçekleştirilen Eş Yönlendirme Eğitmenlik Eğitimi ile proje kapsamındaki uzman eğitmen sayısı 5 katına çıkarıldı. Amerikalı Eş Yönlendirme Uzmanı Shelee King GEORGE tarafından verilen eğitimlere katılan Yenilikçi Öğretmenler MEB uzmanlığı sertifikası kazanarak programın da eğitmenleri olma şansı yakaladılar. Bu öğretmenler meslektaşlarını eğiterek, Yenilikçi Öğretmen kadrosunu genişletecek ve Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayacaklar.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları