Microsoft, toplu güncellemeleri savundu!

Microsoft, Windows 10'la birlikte geçiş yaptığı yeni uygulamasını işte böyle savundu!

Windows 10 savunması!

Windows 10'un büyük bir kitleyi rahatsız eden bir yanı varsa, o da güncellemeleri toplu olarak yüklemesi ve onları tek tek yüklemenize izin vermemesi. Bu durum bazı kullanıcıları o kadar rahatsız etmişti ki bir grup Windows 10 müşterisi, güncelleme yönteminin değiştirilmesi için CEO Satya Nadella'ya dilekçe yollamıştı.

Microsoft ise toplu güncellemelerin önceki modelden daha iyi olduğunu düşünüyor. İşletim Sistemleri Grubu Kurumsal Başkan Yardımcısı Joe Belfiore, bir röportajda az test edilen güncelleme kombinasyonlarından dolayı sistemlerin performansında beklenmedik yavaşlamalara ve daha düşük kararlılığa birçok kez rastladıklarını söyledi. Toplam kaliteyi artırmak istediklerini belirten Belfiore, yeni yöntemin bunu sağlayacağına inandığını söylüyor.

Toplu güncellemeler, Microsoft'un güncellemeleri daha etkili biçimde test etmesine olanak tanıyor. Bu sayede firma, farklı güncellemeleri yükleyen makinelerde oluşabilecek sorunların gözden kaçmasının önüne geçebiliyor. Geliştiriciler için de ortaya daha az parçalı bir ekosistem çıkıyor. Bununla birlikte bu yöntemin, belirli bir güncelleme yüzünden sorun yaşayan kullanıcıların içini pek rahatlatmadığı gerçek.

Kısacası güncellemeler konusunda Microsoft'a güvenmekten ve kendimize şans dilemekten başka yolumuz yok gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları