Microsoft Türkiye IE8'i böyle tanıttı...

IE8'in renkli Türkiye tanıtımı, CHIP Online'ın da katılımıyla bugün gerçekleştirildi...

IE8 böyle tanıtıldı...

Microsoft Türkiye uzun bir süredir beklenen yeni nesil web tarayıcısı Internet Explorer 8'i bugün Microsoft Türkiye merkez ofisinde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıttı. Internet Explorer 2.0, 3.0 ve 4.0 takımının yöneticilerinden Naseem Tuffaha'nın da katıldığı toplantıda Internet Explorer 8'in webde çağ açan özellikleri ayrıntılı bir şekilde paylaşıldı. Toplantıda interneti kendi iş modellerinde kullanan profesyoneller de görüş ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Yeni özellikler ve teknolojiler ile kullanıcılara son derece zengin bir deneyim yaşatacak Microsoft'un yeni web tarayıcısı, internet gezginlerinin günümüzdeki en büyük endişe kaynağı olan güvenlik alanında yüksek standartlarıyla dikkat çekiyor. Internet Explorer 8, gerek beta sürümü gerekse daha önceki sürümlerinde bu deneyimi yaşayan kullanıcılardan alınan geri bildirimler ve sayısız tüketici araştırmasından elde edilen veriler ışığında en güvenli şekilde tasarlandı.

Internet Explorer 2.0, 3.0 ve 4.0 takımının da yöneticilerinden Microsoft Yazılım Geliştirme ve Platformlardan Sorumlu Bölge Direktörü Naseem Tuffaha Internet Explorer 8'i ayrıntılarıyla tanıttığı bir sunum gerçekleştirerek, geliştirme aşamasından lansmana tüm deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Internet Explorer 8'in kullanım kolaylığı ve güvenlik açısından üstünlüklerini vurgulayan Tuffaha şunları söyledi:

"Bu güne kadar Microsoft'un tüketicilerin tecrübesine sunduğu Internet Explorer sürümlerinden edindiğimiz tecrübeler ve yaptığımız araştırmalar neticesinde kullanıcıların web tarayıcılarından beklentilerinin hız, güvenlik ve kullanım kolaylığı olduğunu gördük. HTML5 standardını da destekleyen Internet Explorer 8, kullanıcılarımıza özellikle bu üç alanda diğer web tarayıcılarının sunamayacağı avantajlar getirecek."

Internet Explorer 8 tanıtım toplantısına katılan Microsoft Türkiye İş Ortakları da deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

chip.com.tr adına Doğan Burda Bilişim Yayınları Direktörü Gökhun Sungurtekin; Garanti.com.tr adına Garanti Bankası Şubesiz Bankacılık Birim Müdürü Barbaros Uygun; Gittigidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın; Hepsiburada.com Genel Müdürü Kaan Dönmez; Milliyet.com.tr Bilgi İşlem Müdürü Yavuz Yonar ve Yemeksepeti.com Bilgi İşlem Müdürü Melih Ödemiş toplantıda sunumlarıyla Internet Explorer 8'in iş dünyasına getirdiği avantajları aktardılar.

CHIP Online'ın sunduğu IE8 sürprizlerini ve yeniliklerini görmek için yeni tarayıcıyı kurun ve chip.com.tr adresine bağlanın...

Download:

Diğer diller ve işletim sistemleri için buraya tıklayın.

Kolay kullanım, hızlı sörf

Kolay kullanım, hızlı sörf
Internet Explorer 2.0, 3.0 ve 4.0 takımının yöneticilerinden Naseem Tuffaha

Internet Explorer 8'in zamandan kazandıran ve kullanıcıların internette yüksek hızlı sörf yapmasını sağlayan yeni teknolojileri bu yazılımı gelecek nesil bir web tarayıcısı yapıyor. İngiltere'nin internet araştırma kuruluşlarından biri olan comScore'ın testlerine göre Internet Explorer 8, dünyanın önde gelen 12 web sitesini en hızlı yükleyen web tarayıcı olarak bir rekora imza atıyor. Tarayıcının Hızlandırıcılar (Accelerators), Web Dilimleri (Web Slices) ve Görsel Arama Önerileri (Visual Search Suggestions) özellikleri, kişilerin zamandan kazanmasını sağladığı gibi bilgiye daha organize olarak ulaşabilmelerini de sağlıyor.

- Hızlandırıcılar: Facebook, ESPN, Live.com gibi çok sık kullanılan çeşitli ve çok sayıdaki internet servisine ulaşan kullanıcılar genelde aynı rutin hareketleri tekrarlayarak bu sitelerdeki hizmetlere ulaşırlar. İşte Internet Explorer 8'in Hızlandırcılar'ı bu rutin işlemleri atlamanızı sağlıyor. Hızlandırıcılar, bireylerin gezdikleri herhangi bir web sayfası üzerinden bir sözcüğe veya resme yaptıkları basit bir sağ tıklama hareketiyle istedikleri haritaya, e-posta adresine veya paylaşım bağlantısına anında ulaşmasını sağlıyor.

- Web Dilimleri: Internet Explorer 8 kullanıcılarının çok seveceği bu lezzetli dilimler, kullanıcıların Yahoo Mail, Digg, eBay gibi favori web sitelerinde düzenli olarak kullandıkları bilgileri istedikleri an onların hizmetine sunuyor. Farklı bir siteyi dolaşıyor olsanız da sık kullandığınız ve ilgilendiğiniz bölümler, Web Dilimleri ile sizin için tüm güncellemeleri sunularak, bilgi birikiminizi her dem taze tutuluyor.

- Görsel Arama Önerileri: Internet Explorer 8'deki Anlık Arama Kutusu (Instant Search Box) ile Amazon, Wikipedia, New York Times gibi dünyanın en yoğun ilgi gören sitelerinden görsel malzemeler dahil her türlü formatta bilgi araştırmanızı sağlarken oluşturulan Sık Kullanılanlar ve Gözatma Geçmişi üzerinden de hızlı bir bilgi taraması gerçekleştirebiliyor.

- InPrivate: Internet Explorer 8 ile sunulan bu özellik ile kullanıcılar bilgisayarda hiç bir kayıt bırakmasızın güvenli bir Internet deneyimi yaşayabilmekteler. InPrivate moduna geçildiğine Internet Explorer 8, ziyaret edilen web siteleri kayıtlatına, çerezler ve ön bellek alanına hiç bir kayıt düşmeden ve geride hiç bir iz kalmadan Internet deneyimini sağlıyor.

- Uyumluluk: Internet Explorer 8'in test sürecinde ülkemizin önde gelen ve en fazla ziyaretçi alan web sitelerinin uyumluluğuda kontrol edildi. Pek çok önde gelen kurum ve en fazla trafik alan web siteleri tek tek kontrol edildi.

CHIP Online'ın sunduğu IE8 sürprizlerini ve yeniliklerini görmek için yeni tarayıcıyı kurun ve chip.com.tr adresine bağlanın...

Download:

Diğer diller ve işletim sistemleri için buraya tıklayın.

Geleceğin web standartlarını destekliyor

Geleceğin web standartlarını destekliyor

İnternetteki teknoloji ve endüstri standartlarına uyumlu geliştirilen Microsoft Internet Explorer 8, mevcut teknolojilerin de ötesine geçiyor. İnternet sayfalarındaki görünümleri belirleyen stilleri otomatikleştiren web teknolojilerinden CSS'in (Cascade Style Sheets) yeni sürümü CSS 2'ye uyumlu olan Internet Explorer 8, aynı zamanda Dünya Web Konsorsiyumu'nun (W3C) geliştirdiği HTML5 standardını da destekleyen ilk web tarayıcısı olma özelliğini taşıyor.

Geleceğin standartlarını şimdiden kullanıcılarla buluşturan Internet Explorer 8 İnternet tasarımcıları ve kurumsal web sitesi oluşturanlar açısından da yeni teknolojilerin sağladığı önemli avantajlar sağlıyor. Internet Explorer Geliştirme Araç Çubuğu (Developer Toolbar) sayesinde profesyonel kullanıcılar ve tasarımcılar web sayfasındaki HTML, CSS ve JavaScript kodlarındaki hataları hızlıca yakalayabiliyorlar.

Internet Explorer 8 son kullanıcıdan profesyonel tasarımcılara kadar web tarayıcılarla çalışan herkesin vazgeçemeyeceği bir yazılım olarak şu anda kullanıma hazır.

CHIP Online'ın sunduğu IE8 sürprizlerini ve yeniliklerini görmek için yeni tarayıcıyı kurun ve chip.com.tr adresine bağlanın...

Download:

Diğer diller ve işletim sistemleri için buraya tıklayın.

Internet Explorer 8 ile CHIP Online daha farklı

Internet Explorer 8 ile beraber gelen web dilimleri ve hızlandırıcılar CHIP Online gibi anlık olarak güncellenen web sitelerine yepyeni seçenekler sunuyor. Türkiye'de Microsoft ile birlikte çalışarak yeni Internet Explorer 8 seçeneklerini sistemine entegre eden ilk teknoloji portalı olan CHIP Online'a Internet Explorer 8 ile bağlandığınızda sizi web dilimleri ve hızlandırıcılar bekliyor.

Haberler web dilimi
Güncel teknoloji haberlerini Internet Explorer 8 ile takip etmek ve teknolojiden sürekli haberdar olmak isteyen kullanıcıları hedefleyen bu web dilimi 15 dakikada bir güncelleniyor ve haberler geldiğinde Internet Explorer 8 uyarıyor.

Makaleler web dilimi
Değişik ilgi alanlarına yönelik makaleleri kategorik olarak sınıflandıran web dilimleri ile teknolojik makaleleri bu alandan takip edebileceksiniz.

Günün ipucu web dilimi
Bilgisayarlar ile ilgili yaşadığımız problemlerin çözümleri, işlemleri pratik olarak halletmek için kullanacağınız ipuçları. Hepsi günlük olarak güncellenen CHIP Online günü ipucu servisinde. Bu servis de artık web dilimleri ile Internet Explorer araç çubuğunuzda.


Hızlandırıcılar
CHIP Online arama hızlandırıcısını sisteminize yüklediğinizde Internet Explorer 8 ile bir sayfayı gezerken bir terim ya da bir marka üzerinde daha fazla bilgi almak istediğinizde CHIP Online arama hızlandırıcısını kullanabilirsiniz. Sözcüğü yada sözcükleri seçin, hızlandırıcılar menüsünü açın ve CHIP Online'da Ara bağlantısına tıklayın. İşte bu kadar...

CHIP Online'ın her tarafını sık sık gezmeyi ihmal etmeyin. Internet Explorer 8'in sunduğu yeni seçenekler ile bir çok yeni sürpriz sayfalarımız arasında sizi bekliyor olacak!

Okuyucu Yorumları