Microsoft'u bile şaşırtan 8 yaşındaki dahi

Sistem yöneticisi sertifikasını alan 8 yaşındaki dahi, Microsoft'un hediyelerini neden beğenmedi?

Sadece 8 yaşında ama...

Marko Calasan henüz 8 yaşında; ancak onu diğer yaşıtlarından ayıran çok büyük bir özelliği var. Marko, Microsoft'un IT profesyonelleri için uyguladığı zorlu bir sınavı hiç zorlanmadan geçti ve bilgisayar sistem yöneticisi sertifikasını kazanan dünyanın en genç insanı olmayı başardı.

Bu sertifikayı kazanmasıyla birlikte Marko, artık teoride kompleks bilgisayar network'lerinin bulunduğu ofislerde çalışabilecek yeterliliğe sahip durumda. Aslen Makedonyalı olan Marko, Microsoft'un sınavını kazanmasının ardından The Times dergisine şu açıklamalarda bulundu: "Microsoft, bu başarımın ardından bana, 8 yaşında olmamdan dolayı olsa gerek, bilgisayar oyunları ve çizgi filmlerin yer aldığı DVD'ler hediye etti. Microsoft'tan hediye almak hoş bir şey belki ama bu DVD'ler kesinlikle ilgimi çekmiyor."

Gelecekte ne olmak istediğine dair sorularla karşılaştığında oldukça net konuşan Marko "Aslına bakarsanız ben ileride bir bilim adamı olmak istiyorum ve zamanı geldiğinde bunu başaracağım" diyor.

Marko'nun bu başarısı elbette ki tesadüf değil; zira henüz 2 yaşındayken okuma yazmayı öğrenen genç dahi, daha o yaşlarda bilgisayarlarla haşır neşir oluyormuş...

Okuyucu Yorumları