Microsoft, üçüncü çeyrek verilerini açıkladı!

Microsoft son çeyreğe dair verilerini açıkladı. İşte şirketin en çok kazanan bölümleri ve diğerleri!

Bu da Microsoft'un karnesi!

Alphabet'in ardından, Microsoft da 2016 mali yılına ait üçüncü çeyrek raporlarını paylaştı. Firmanın GAAP kapsamında 3,8 milyar dolar net geliri kayda geçti (GAAP kapsamı dışında 5,0 milyar dolar). Firmanın geliri ise GAAP kapsamında 20,5 milyara ulaştı (GAAP kapsamı dışında 22,1 milyar dolar).

Firma, bir sene önceki çeyrekte 5,0 milyar dolar GAAP (5,1 milyar GAAP dışı) net gelir ve 21,7 milyar dolar GAAP/GAAP dışı gelir elde etmişti. Üretkenlik ve İş İşlemleri bölümünün gelirleri yüzde 1 büyüyerek 6,5 milyar dolara ulaştı. Office ürünleri ve ticari müşterilere yönelik bulut hizmetleri bölümünün gelirleri sabit dövizde yüzde 7 büyüdü. Burada Office 365 gelirlerinin yüzde 63 artmasının etkisi hissedildi. Tüketici tarafında ise Office gelirleri sabit dövizde yüzde 6 artış gösterdi; Office 365 tüketici üyelikleri 22,2 milyona ulaştı.

Intelligent Cloud yüzde 3 artış kaydederek (sabit döviz ile yüzde 8) 6,1 milyar dolara ulaşırken Sunucu ürünleri ve bulut hizmetleri yüzde 5 yükseldi. Azure gelirleri ise etkileyici bir performansla yüzde 120 artışa imza attı. Microsoft, Azure compute ve Azure SQL veritabanı kullanımının önceki yıla göre iki kattan fazla arttığını söylüyor.

More Personal Computing ise gelirlerini sadece yüzde 1 (sabit dövizde yüzde 3) artırarak 9,5 milyar dolara ulaştırdı. Windows OEM'lerinden gelen gelirler sabit dövize göre yüzde 2 düşerken Surface gelirleri, yüzde 61 artarak 1,1 milyar dolara yükseldi. Burada Microsoft'a göre "Surface Pro 4 ve Surface Book satışları belirleyici oldu".

Firma için genellikle iyi görünen ekonomik tablo, telefon bölümü söz konusu olduğunda kötüye dönüştü. Lumia serisinin yetersiz seviyelerde seyreden satışları, gelirlerin 662 milyon dolar (veya yüzde 47) düşmesine neden oldu. Aktif Xbox Live kullanıcılarının sayısı önceki yıla göre yüzde 26 artmış olsa da kullanıcı sayısı, Microsoft'un "48 milyon kullanıcı rekoru" ile övündüğü önceki çeyreğe göre iki milyon geriledi.

Okuyucu Yorumları