Microsoft'un 11 eğlenceli yönü!

Microsoft hakkında bilmediğiniz gerçekleri bir araya getirdik! İşte dev şirketin "diğer" yüzü!

Microsoft'un 11 ilginç yönü!

Bilgisayar dünyasının en önemli isimlerinden olan Microsoft'un çok sert ve ciddi bir imajı var. Bununla birlikte arada bir Steve Ballmer'ın eğlenceli hareketlerle ortamı rahatlattığını görüyoruz.

Ancak Microsoft'un komik yanları, CEO'su olan Steve Ballmer'ın şakacı yönüyle sınırlı değil. Şirketin çalışanlarına dağıttığı şekerlerden, kantininde yenenlere, logosundaki küçük sırra kadar pek çok detay var.

İşte Microsoft'un pek bilinmeyen komik yanları...

1 Adı

Microsoft adı ilk olarak Bill Gates'ten Paul Allen'a 1975 yılında yollanan bir mektupta geçmişti. Micro-soft olarak yazılan isim Microcomputer ve software kelimelerinden oluşuyordu.

2 Sesi

Windows 95'in akıllara kazınan başlangıç sesinin arkasında öncü müzisyenlerden Brian Eno vardı. Parçanın adı 'The Microsoft Sound' olmuştu.

Bedavalar ve kod isimler!

Bedavalar ve kod isimler!
Vista'nın kod ismi Longhorn'du

3 Bedavalar

Microsoft çalışanlarına ücretsiz içecek sunuyor ve her yıl 23 milyon içecek Microsoft kampüsünde sunuluyor. Otobüslerde ücretsiz şeker veriliyor. 35 Kafeteryada her gün 37.000 insan doyuruluyor ve en çok sevilen yemek pizza.

4 Kodlar

Microsoft ilk işletim sisteminden bu yana kod isimler kullanıyor. İlk Windows'un kod ismi 'Interface Manager'dı yani arayüz yöneticisi. Daha sonra Longhorn, Lone Star ve Vienna gibi bilindik isimler kullanıldı.

Softie de nedir? Ne kadar kazanır?

Softie de nedir? Ne kadar kazanır?
İşte şirketin ilk günlerinden bir kare

5 Softie

Bir Microsoft çalışanının kısa tabiri 'Softie'dir ve ortalama bir çalışan 38 yaşında, yıllık ortalama 106.000 dolar kazanan bir geliştiricidir.
Toplam 88.180 çalışanı olan şirketteki çalışanların yüzde 76'sı erkek.

6 Şeker

İlginç bir Microsoft geleneği de şirketin kuruluş yıldönümünde çalışanlara M&M şekerlemeleri verilmesi. Her çalışan, o yıldönümünde çalıştığı her yıl için 1 pound ağırlığında M&M alır.

7 Hisseler

1986'dan bu yana Microsoft hisseleri 9 kez bölündü. Hisse bölünmesi demek, şirketin hisse senetlerinin aşırı değer kazanması demektir. Orijinal hisselerin değeri bugünkünün 288 katına denk geliyor. Elbette bu şirket değer kaybetti anlamına gelmiyor, ortalama hissenin değeri düşürülürken sayısı arttırılıyor ve dağılması kolaylaştırılıyor.

İşe alırken ne soruyorlar?

İşe alırken ne soruyorlar?
Eski logodaki O, kantinlerindeki hamburgere benziyordu

8 Sanat

Microsoft dev şirketler arasında sanat koleksiyonu en engin olanlardan birisi. 5.000 par.a resim, heykel, yazılı eser, fotoğraf, seramik, cam ve multimedyaya sahip olan şirket, tanınmış sanatçılar kadar yerel yeteneklere de yer veriyor. Bu sanat eserleri çalışanların stresini azaltıp, üretkenliği, tartışmayı ve düşüncelerin ifade edilmesini cesaretlendirmeyi sağlamak için kampüslerde sergileniyor.

9 Logar kapağı

Microsoft işe alımlarda garip sorular sormasıyla meşhur, hatta örnekler gerçekten ilginç 'Bir logar kapağı neden yuvarlaktır?' Hatta bu tür soruları Microsoft'tan gören Google'ın da sorduğu konuşuluyor. Microsoft bununla da kalmıyor ve işe almayı düşündüğü kişilerden, astronotlar tarafından kullanılacak bir kahve makinası tasarlamasını isteyebiliyor.

Kampüsün belalısı onlar!

Kampüsün belalısı onlar!
Birkaç tavşan kısa süerede br orduya dönüştü

10 patentler

Microsoft her yıl 3000 patent başvurusunda bulunuyor. Bunların çoğu detay başvurular olsa da, Microsoft şu an 10.000'den fazla patente sahip.

5000. patent Xbox 360 üzerinde uzaktan video izleme teknolojisiyken, 10.000. patent Microsoft Surface üzerinde gerçek hayattaki eşyaların veri ve resimlerle bağlantılanması üzerineydi. Microsoft patent üzerine çalışanlarına 1500 dolar prim ve isimlerinin yazılı olduğu özel bir hediye veriyor.

11 Tavşanlar

Google kampüsü keçilerle, Microsoft kampüsü ise tavşanlarla dolu. Hatta bu tavşanların yakında bulunan Nintendo'yu da etkilediği söyleniyor. Çünkü tavşanlar, tavşan gibi ürüyor!

Okuyucu Yorumları