Microsoft'un 196 megapiksellik kamerası!

Megapiksel savaşları sona erdi: Karşınızda Microsoft'un 196 megapiksellik fotoğraf makinesi...

196 megapiksel kamera!

Megapiksel savaşları ulaşabileceği son noktaya ulaştı. En azından yakın zamanda kırılması kolay kolay mümkün olmayacak bir seviyeye ulaştı. Üstelik rekoru kıran ilk akla gelen fotoğraf makinesi uzmanı firmalardan biri değil; Microsoft. Basına tanıttığı son piksel canavarı tam 196 megapiksellik fotoğraf çekebilme kapasitesine sahip. Diğer bir değişle 17.310 x 11.310 piksel çözünülürlüğünde görüntü kaydedebiliyor. Ama tabii ki bu fotoğraf makinesi doğum günü fotoğrafları çekmek için üretilmedi, çok daha farklı bir görevi var.

Tam 55kg ağırlığındaki bu kamera zaten kullanıcıların yanında taşıması için pek de uygun değil. Bu kamerayı ancak büyük bir araçla taşımak mümkün. Örneğin bir uçakla... Gerçekten de Microsoft'un yeni geliştirdiği bu fotoğraf makinesi uçaklarda taşınmak ve havadan yeryüzü fotoğrafları çekilmek için özel geliştirildi. Google Earth ile kıyasıya bir rekabet içinde olan Live Maps için kullanılacak olan UltraCamXp, en ince detayına kadar yeryüzü şekillerini tüm detaylarıyla kaydedebilmek için geliştirildi.

Üzerinde 4,2 TB'lık özel taşınabilir veri depolama cihazları kullanılabilen fotoğraf makinesi, bu denli çok veriyi, hareket halindeki uçak üzerinden gerçek zamanlı olarak işleyebilmesi ve kaydedebilmesi için bir arada çalışan tam 14 işlemciye sahip. Yakın zamana kadar 92 megapiksellik UltraCamLp fotoğraf makinelerini kullanan Microsoft, yeni kamerası ile Live Maps hizmetinin rakibi ile daha kolay rekabet edebilmesini umuyor.

Okuyucu Yorumları