Microsoft'un açıklaması bu sefer ilginç oldu!

Microsoft'un "akılsız cep" açıklaması biraz abartı gibi görünse de, işin içinde Nokia olunca...

"Akılsız" cepler değere bindi

Surface tabletlerinin üretiminden bu yana, Microsoft, PC tanımını değiştirmek için çabalıyor ve bu çaba, her geçen gün biraz daha artıyor. Microsoft İşletim Sistemleri Grubu yardımcı başkanı Terry Myerson, Nokia Conversations blogunda yeni marketler içerisinde cep telefonlarının PC sayılabileceğini söyleyerek, şirketin bakış açısını bir kez daha ortaya koydu. Üstelik bahsettiği telefonlara, "akıllı" kategorisine girmeyenler de dahil!

Myerson "Pek çok durumda cep telefonu kullanıcıları Microsoft'a yeniler ve ilk kişisel bilgisayarları bir telefon olacak." açıklamasında bulundu. "Bu kullanıcılar" olarak tanımlanan kişiler ise Microsoft'un Nokia'yı satın alması ile Microsoft çadırına yönlendirilecek olan, Nokia "akılsız" telefon sahipleri. Nokia, akıllı telefon kategorisine girmeyen telefonlardan inanılmaz sayılarda sattı ve satmaya da devam ediyor.

Eğer Microsoft bu kullanıcıları kaybetmez ve Windows Phone 8 ürünlerine yönlendirebilirse, şirketin Nokia'yı alması gerçekten akıllıca bir hareket olarak gözükecek. "Nokia'nın cep telefonlarının 20 dolar gibi bir fiyattan başlaması sayesinde, daha fazla insan Microsoft servisleri ile hayatlarının erken bir döneminde tanışacaklar" diyen Myerson, "Bazı coğrafyalarda Microsoft'un Windows Phone'u halen kullanılabilir değil. Nokia'nın cep telefonları yine fazla sayıda bölgede insanların Microsoft servisleri ile tanışmasını sağlayacak" şeklinde sözlerine devam ediyor.

Tabii ki "akılsız" telefonları PC olarak tanımlamak biraz zorlama gözükmüyor değil. Ancak Microsoft'un değiştirmeye çalıştığı "PC kavramı", durumu biraz karışık hale getiriyor.

Okuyucu Yorumları