Microsoft'un alan adı oyunu!

Microsoft, Xbox One ile dalga geçilmesini önlemek için, bakın hangi ilginç alan adını satın aldı...

Microsoft'un alan adı oyunu!

Xbox One'ın tanıtımının ardından, konsoldan memnun kalmayanların ürettiği "Xbone" terimi internette bir hayli ilgi görmüştü.

Xbox Live programının başkanı Larry Hryb de Twitter'dan yaptığı açıklamada bu ismi duymaktan memnun olmadığını, bunun konsolu geliştirmek için binlerce saat çalışan ekibine karşı bir saygısızlık olduğunu dile getirmişti.

İşte bu tartışmalara neden olan Xbone ifadesi için alan adının satın alındığı ve sahibinin ise Microsoft olduğu ortaya çıktı. Kullanıcıların Xbone.com adresi üzerinde Xbox ile alay eden bir web sitesi hazırlamalarını önlemek isteyen Microsoft'un herkesten önce davranıp alan adını satın aldığı anlaşıldı.

Bu alan adı aslında ilk kez 2000 yılında ortaya çıkmış fakat geçen hafta el değiştirerek Microsoft'a geçmiş. Microsoft'un bir dava sonucu mu yoksa ücret teklif ederek mi alan adını satın aldığı bilinmiyor.

Fakat Microsoft kendine ait isimleri alan adı olarak alanlara karşı dava açıyor ve davaları kazanarak alan adlarını geri alıyor. En son Xbox1.com, Xboxone.com ve Xboxone.net alan adlarını da bu şekilde geri almıştı...

Okuyucu Yorumları