Microsoft'un Android planı tutmadı!

Microsoft'un resmi Twitter hesabından Android ile dalga geçme planı, görünüşe göre pek tutmadı...

MS'in Android planı tutmadı!

Google'ın geliştirdiği Android işletim sisteminin dünyada en fazla kullanım oranına sahip olduğu herkes tarafından bilinmekte. Firmanın hassas olduğu noktalardan biri, Android işletim sisteminin adının geliştirilen kötü amaçlı yazılımlarla beraber anılması.

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 25 bin, ikinci çeyreğinde de yaklaşık 6 bin zararlı tespit edildi ve Google kullanıcılarını korumak için var gücüyle çalışıyor. Geçtiğimiz günün en ilginç haberlerinden birisi bahsi geçen konu ile ilgili ancak konuşmacı Microsoft. Firma, "Windows Phone" resmi Twitter hesabı ile kullanıcılara sesleniyor ve şöyle diyor: "Korku dolu bir Android zararlısı hikayeniz var mı? En iyi veya en kötü hikayenizi #DroidRage olarak yazın ve tecrübelerinizi paylaşın."

Microsoft'un bu mesajla ne yapmak istediği kullanıcılar tarafından pek anlaşılamadı. Üstelik bu hashta'i, Android hikayesinden çok Windows Phone'u kötüleyip Android'in çok daha iyi olduğunu savunanlar doldurmaya başladı. Kimileri ise telefonuna kurduğu bir yazılımın bataryaya olan etkisini anlatmaya çalışırken, hashtag altında Android zararlıları ile ilgili tweet'ler neredeyse yok denecek kadar az oldu...

Okuyucu Yorumları