Microsoft'un Android tuzağına o da düştü!

Microsoft, Windows Phone'un en büyük rakibi Android sayesinde kasasını doldurmaya devam ediyor!

O da Microsoft'un ağına düştü

Android, uzun bir süredir OEM'ler için ücretsiz değil. Microsoft'un Samsung ve HTC gibi birçok üreticiyi Android'deki patentleri için telif hakkı ücreti ödemeye ikna ettiği biliniyor.

Şimdi ise Android için Microsoft'a ödemede bulunan şirketler arasında Foxconn'un ana şirketi Hon Hai'nin katıldığı anlaşıldı. Microsoft, yaptığı açıklamada Foxconn'dan çıkan her Android ve Chrome OS cihazı için telif ücreti alacağını söyledi. Sözkonusu aygıtlar arasında akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar ve fazlası var.

Microsoft kurumsal ikinci başkanı ve Fikri Haklar Grubu yardımcı genel müşaviri Horacio Gutierrez, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Microsoft'un Android lisanslama programından fayda sağlayan şirketlerin arasına dünyanın en büyük fason üretim şirketinin katılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz."

Anlaşmanın detayları açıklanmadığından Microsoft'un Foxconn'dan birim başına ne kadar ücret talep edeceği bilinmiyor. Bu anlaşmanın Foxconn yoluyla Android üreticilerine de ek maliyet getirmesi olası.

Okuyucu Yorumları