Microsoft'un başarısız ancak harika 5 ürünü!

Microsoft'un gerçekten çok iyi olan ama bir şekilde başarılı olamayan 5 ürünü içeride...

Çok iyiydiler ama olmadı...

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft, yeni fikirler konusunda hiçbir zaman sıkıntı çekmedi. Şirketin Research bölümü dünyanın çeşitli yerlerinden birinci sınıf mühendisleri ve özel yetenekleri içerisinde barındırıyor. Microsoft bu sayede düzinelerce yenilikçi ürünle karşımıza çıkıyor. Ancak bu ürünlerin birçoğu piyasaya sürülmeden ortadan kaldırılıyor. İşte Microsoft'un başarız ancak oldukça iyi 5 ürünü:

5. Docs.com

Microsoft Word, kelime işlemcilerde neredeyse tek akla gelen isimdi. Ancak yazılımların çevrimiçi odaklı hale gelmesiyle Microsoft geride kaldı ve buluttan belge düzenlemeye yönelik bir yazılım sunamadı. Google Docs, bugün iyi bir çevrimiçi metin düzenleyici sunuyor. Microsoft ise 2010'da ortaya çıkardığı Docs.com ile Word, Excel ve PowerPoint'i çevrimiçi olarak kullanmaya izin veriyordu. Facebook ortaklığı ile geliştirilen sitede bir belge üzerinde arkadaşlarınızla beraber çalışabiliyordunuz.

Docs.com hala beta aşamasında, ancak şimdiye dek büyük bir ilgi çekmeyi başaramadı.

Surface ve Mediaroom

Surface ve Mediaroom
Microsoft Surface

4. Surface

Microsoft, iPad'den çok önce bilgisayarları kullanma biçimimizi değiştirecek dokunmatik bir ekran ortaya çıkarmıştı. Bir masa şeklindeki ekranda fotoğraflar, videolar, belgeler, sunumlar, haritalar ve fazlası gösterilebiliyor ve paylaşılabiliyor. Microsoft, CES 2011'de biraz daha geliştirilmiş Surface 2.0'ı da tanıtmıştı. Surface, çoğumuzun elini hiç süremediği bir teknoloji olarak kaldı.

3. Mediaroom

Mediaroom adındaki IPTV hizmeti, TV şovlarını evinizde internete bağlı herhangi bir cihazda seyretmenize izin verecek şekilde geliştirilmişti. Mediaroom, Xbox 360'ya da entegre edilebilir ve bir set-top kutusuna olan ihtiyacı ortadan kaldırabilirdi. Ancak Microsoft, kablo şirketlerini ikna etmeyi başaramadı.

Kin Studio ve Courier

Kin Studio ve Courier

2. Kin Studio

2010'da duyurulan Microsoft Kin, şirket için tarihi başarısızlıklardan. Ancak telefonla beraber gelen Kin Studio, telefonunuz ve sizin için bir giriş sayfası sunuyordu. Otomatik olarak güncellenen stüdyo, fotoğrafları, videoları, mesajları, kişileri ve sosyal ağ beslemelerini zengin grafiklerle gösteriyordu. Kin'in başarısızlığı üzerine benzer bir Studio işlevinin WP7'de yer almasını beklemiştik. Ancak bu dileğimiz şimdiye dek gerçekleşmedi.

1. Courier

Bilinen tabletlerin çoğundan önce ortaya çıkan Courier, kitapçık şeklinde iki dokunmatik ekrana sahipti ve menteşesi yoluyla kapanabiliyordu. Courier, bir e-reader görevini de üstleniyordu.

Courier'in görüntüleri ve videosu 2010'da ortaya çıktığında iPad'e rakip olarak sunulacağın söylendi. Ancak Microsoft'un böyle bir amacı yoktu. Dahası Microsoft, Courier'ı bir ürün olarak piyasaya sürmeyeceğini açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları